Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Göta Traneberg IK
GTIK

J18: Seger hemma mot Göta Traneberg

13 oktober 2019 20:00
Junior

J20-laget kunde kvittera ut en 4-1 seger hemma mot Göta Traneberg ikväll. Trots massvis med powerplay möjligheter för Almtuna så kom dock inget av målen i den spelformen utan med lika många på banan eller med en man mindre.


I den inledande perioden har Almtuna två powerplay som man inte lyckas utnyttja. Med 40 sekunder kvar av perioden är det gästerna som får ett powerplay men perioden förblir mållös och gästernas powerplay följer med in i andra perioden. Skotten är 19-6.

Göta Traneberg får fortsätta med en man mer på isen inledningsvis men det är Almtuna som lyckas göra 1-0 genom Richard Nilsson-Sahlin då - 20:42 visar klockan. Gästernas Adam Norelius kan dock kvittera till 1-1 efter 25:20. När Almtuna sedan får chansen med en man mer två gånger lyckas man än en gång inte att få till något mål i spelformen. 2-1 kommer istället efter 34:40 genom Carl Danielsson då båda lagen är fulltaliga. Gästerna lyckas freda sitt mål ytterligare en gång i numerärt underläge innan perioden är över. Skotten är 20-8.

I tredje perioden drar Göta Traneberg på sig en ny utvisning tidigt men det går inte denna gång heller för Almtuna att göra mål. 3-1 kan sedan Richard Nilsson-Sahlin sätta efter 44:31. Tre nya powerplay för hemmalaget blir sedan precis som tidigare resultatlösa. När gästerna sedan drar på sig 2x2 + 20 tar Almtuna time out men strax efter drar Almtuna på sig en utvisning så att det först blir spel fyra mot fyra då kan Melker Kull sätta 4-1 efter 58:42. Det blir också slutresultatet. Skotten är 17-8 och totalt 56-21.

-Jag tycker att vi spelar bättre med puck och skaparväldigt mycket chanser.Många skott är riktigt fina målchanser men vi är väldigt ineffektiva, säger Kalle Björklund och avslutar:
-Vi anatar matchen lite snett i inställning i början men vi kommer upp hyfsatunder matchens gång. Vi behöver bli jämnare och bättre i spelet utan puck.