Hemma
Haninge
HAN
Borta
Almtuna
AIS

Dam: Serieledarna grundade segern i mittenakten

20 november 2019 23:39
Dam

Serieledarna Haninge Anchors gick inte att rubba för Almtunas damer. Hemmalaget kunde bärga en 5-0 seger sedan man avgjort med 4-0 i mittenperioden.


Ungefär mitt i den första perioden har Almtuna ett powerplay - det är enda noteringen i den inledande akten. Perioden blir mållös och skotten är 13-7.

-Vi spelar väldigt bra försvarsmässigt och håller Haninge på utsidan och kommer också till några bra chanser framåt, säger Tom Holén.

Hemmalagets Alexandra Cipparone kan efter 28:57 inleda målskyttet i matchen då hon ger hemmalaget ledningen med 1-0. Drygt halvvägs in i perioden får Almtuna en ny chans med en man mer men hemmalaget fredar sitt mål. Istället kan Julia Tärnblom öka på till 2-0 efter 33:46. Anna Löfstedt sticker emellan med 3-0 efter 34:13 innan Julia Tärnblom kan sätta 4-0 till hemmalaget efter 38:48. Det är resultatet lagen tar med sig in till pausvilan. Skotten är 20-6.

-Vi fortsätter att kämpa på och håller dom på utsidan men i mitten på perioden så blir vi lite för trötta och släpper in första målet. Efter det kommer en tyngre del av matchen och vi jobbar inte klart i situationerna, säger Tom Holén.

I den tredje perioden kan Amanda Rosengren fastställa slutresultatet 5-0 efter 49:18. Almtuna har visserligen ett tredje powerplay i slutet av matchen men lyckas inte spräcka Ida Bomans målnolla ikväll. Skotten är 10-1 och 43-14 totalt.

-Vi samlar ihop oss och avslutar matchen på ett starkt sätt och skapar även framåt men får ingen utdelning. Haninge får ett mål där pucken studsar på några skridskor innan den går in. I det stora hela en bra kämarinsats av tjejerna, säger Tom Holén.