Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Södertälje
SSK

Dam: Södertälje vände i tredje

26 januari 2020 20:35
Dam

Våra damer hade länge en 1-0 ledning mot topplaget Södertälje hemma men i tredje perioden kunde gästerna vända på matchen. Almtuna ställde dock några bra frågor i omställningar som kunde ha gett ett annat slutresultat. Södertälje kunde dock vända hem med en 3-1 seger i bagaget.
Almtuna drar på sig en utvisning efter 06:59 men detreder man ut. Beatrice Johansson som satt utvisad kliver sedan fram och öppnar matchens målskytte då hon sätter 1-0 efter 12:34. Gästerna drar sedan på sig två utvisningar innan perioden är över men Almtuna kan inte utnyttja det och vi har 1-0 med in i paus. Skotten är 6-15.

I andra perioden får lagen varsin chans till spel i numerärt överläge men inget av lagen lyckas få pucken förbi respektive lags målvakter. Det är alltså fortsatt 1-0 inför den tredje perioden och skotten är 4-18.

I den tredje perioden får Almtuna ett fritt läge men Södertäljes målvakt Klara Larsson räddar och strax efter kan Rebecca Höglund dribbla sig ren och kvittera - 1-1 efter 42:08. Almtuna är hela tiden farliga med kontringslägen. Almtuna drar på sig en utvisning efter 46:59 men rider ut pressen från Södertälje.

49:44 får Almtuna straff efter att ha blivit neddragna i en kontring. Beatrice Johansson försöker dra Klara Larsson i gästernas mål på straffen men hon är där och räddar med benskyddet. Istället kan Södertälje göra 1-2 efter 50:19 på ett skott utifrån av Isabella Horvath som Paulina Bergstrand är på men pucken dalar sedan olyckligt in.

53.27 drar hemmalaget på sig en utvisning igen men reder ut det underläget på ett bra sätt. Almtuna jagar sedan en kvittering och skapar några lägen men Södertälje håller undan och kan även göra 1-3 genom Sunna Bjorgvinsdottir efter 59:56 på ett friläge. Skotten är 5-15 totalt 15-48.

Beatrice Johansson efter matchen