Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Björklöven
IFB

En poäng mot Björklöven

6 december 2020 22:15
Herr

Två ordinarie backar borta och match mot topplaget Björklöven - men ändå står Almtuna upp bra och det hela får avgöras efter förlängning. Björklöven avgör i förlängningen och tar med sig bonuspoängen i en bra match på Hockeyallsvenska nivå.


Frågan var om det skulle bli lika målglatt som senaste hemma mot Vita Hästen då Almtuna vann med 8-5 och om Almtuna skulle stå emot en av seriens stora favoriter. Inledningen av första perioden bjöd inte på så många heta chanser och det dröjde till 10:54 innan målnollan spräcktes. Det var gästernas Grundström som satte 0-1 i powerplay sedan han från nära håll framför Hanses kunde ställa pucken i nätmaskorna. Almtuna svarar dock upp på det när man också fick chansen i powerplay. Det var dock inget klassiskt powerplay mål han gör på kvitteringen till 1-1 efter 14:37. Harlestam tar pucken i egen zon och åker över hela banan och blir ren till vänster för att sedan avsluta vid bortre stolpen.

Björklövens Hutchings ger dock Björklöven ledningen dryga minuten senare. Hutchings snappar upp en retur till höger efter att Almtuna i momentet innan tappat pucken - trots snäv vinkel så kan han sätta pucken bakom Hanses och det är 12- efter 15:43. Det går bara dryga minuten igen innan det är Almtuna som kvitterar igen. Lindström skjuter från backposition och Söderlund styr in pucken bakom ingram till 2-2 efter 16:48. Men det är gästerna som får sista ordet i perioden då Deilert kan styra in 2-3 framför mål efter 17:28.

En period som bjuder på fem mål alltså och känslan så långt är att det kanske kan bli ett riktigt målkalas även i denna match. Det är en jämn period där skotten är 10-11.

I den andra perioden så drar Björklöven på sig två utvisningar med dryga minutens mellanrum och Almtuna får chansen i spel fem mot tre. Då kan Carenfelt sätta 3-3 i öppet mål 26:15. Lindström skjuter och returen går ut till höger där Carenfelt kan skjuta in kvitteringen. Almtuna får fortsätta med en man mer men drar på sig själva en utvisning i överläget. Det kommer dock inget mer mål i spel fyra mot fyra eller när gästerna sedan får chansen med en man mer. Almtuna har ett powerplay till i perioden men Björklöven håller tätt då. Ställningen är 3-3 inför tredje perioden och skotten är 8-8 i perioden som även den är jämn.

I den tredje perioden kopplar Björklöven greppet om matchen och trycker ner Almtuna långa stunder. Hemmalaget får freda sig och sticka upp emellanåt i några anfall. Hemmalaget gör det bra och reder också ut två boxplay varför matchen står 3-3 även efter den tredje perioden. Skotten här är 4-14.

I förlängningen sedan så kan Grundström avgöra med sitt 3-4 mål efter 61:29. Det är ett fint mål där Grundström passar Johansson till höger går på mål, får tillbaka pucken och kan sätta det avgörande målet från nära håll. Skotten här är 0-2 och totalt 22-35.

Det är en bra match vi får se med Hockeyallsvenska mått mätt och det var även kul att se våra unga spelare Nilsson-Sahlin och Asplund som båda fick en hel del istid även denna match. Trots att 17-årige Asplund vägde lätt jämfört med Björklövens spelare så visade han upp ett bra spel och bör få ett extra omnämnande.

En bra vecka för Almtunas del blev det då man tog sju av nio möjliga poäng. Nästa vecka väntar först Västervik på bortaplan på onsdag och sedan är det returmöte mot Björklöven uppe i Umeå på söndag.

Som ni sett så är situationen mycket tuff för samtliga lag idag och vi behöver ert stöd mer än någonsin. Ni har varit fantastiska med att swisha in era stödbiljetter! Nu måste vi ladda för ännu mer stödbiljetter så att vi reder ut detta läge som är.

Swish 123 158 49 78.

Du som är företagare: Stöd oss genom att sätta in valfri summa på Bankgiro 432-4851

Kontakta Magnus Calland på [email protected] för fakturaunderlag (Gäller företagare).

Stödbiljett


Bilder


Kimby efter matchen


Highlights publiceras 201207 kl. 07:00