Hemma
Almtuna
AIS
Borta
SDE Hockey
SDE

Målkalas i J18 premiären

27 september 2020 21:41
Junior

Våra J18-killar tog en storseger i sin seriepremiär ikväll – 12-4 slutade matchen mot SDE HF.


Didrik Lif blev säsongens premiärmålskytt i kväll för vårat J18-lag när man ordnade till ett riktigt målkalas i Gränbyhallen. 1-0 kom redan efter 01:17. SDE kunde kvittera till 1-1 och gästernas premiärmålskytt blev Lucas Degerlund. Men innan perioden var över så stod det 3-1 på scoreborden – målskyttar för Almtuna: Didrik Lif igen samt Adrian Dipisa Lindeberg.

Andra perioden var en ren målexplosion då hemmalaget vinner perioden med hela 7-1. Man går fram till en 9-1 ledning innan SDE kunde reducera. Almtunas ledning var hela 10-2 och matchen avgjord så klart. Målskyttar för Almtuna var: Oskar Asplund, William Gustafson, William Proos, Carl Danielsson, Ludwig Andersson, Ivan Kolsmyr och Didrik Lif.

Den tredje perioden blev jämn målmässigt – 2-2 - och efter att både William Gustafson och Ludwig Andersson gjort varsitt mål till skrevs slutresultatet till 12-4.

Didrik Lif gjorde hattrick medan Ludwig Andersson samt William Gustafson stod för två mål vardera vilket gör att det blev hela åtta målskyttar för Almtuna ikväll.

-Jag tycker att vi gör en väl godkänd premiär. Vi hade lite svårt att få till det i den första periodenmen den är godkänd ändå. I andra perioden så vrider vi på gasen och spelar ut. Då är vi bra - när vi kan flytta pucken och motståndarna, få långa anfall och ta tillbaka pucken snabbt. SDE fick inte vila många sekunder och då är vi tunga. Den tredje perioden är också klart godkänd även om vi blir lite slarviga i stor ledning, det måste vi jobba bort, säger tränare Jimmy Anderström och avslutar:
-På det hela en bra match. Kul att vi fortsätter att göra mycket mål och herr Lif är väl värd ett omnämnande idag.