Hemma
Arlanda
WIN
Borta
Almtuna
AIS

Derbyseger för J20-laget

17 oktober 2020 19:55
Junior

J20-killarna vänder hem från Märsta med en 5-3 seger i derbyt mot Wings ikväll. Erik Andersson svarade för ett hattrick i matchen.


Jack Stjernqvist öppnar kvällens målskytte i Pinbackshallen då han efter 03:27 hittar nätmaskorna bakom hemmalagets målvakt till 0-1. Almtuna reder sedan ut både fem mot fyra och fem mot tre innan Wings Philip Åkervall kan kvittera efter 10:05. Sedan Dara lagen på sig utvisningar som går i varandra - Wings tre och Almtuna en. Sekunderna efter att Wings blivit fulltaliga kan Erik Andersson ge gästerna ledningen med sitt 1-2 då klockan visar 15:51. Det är periodsiffrorna och skotten är 13-15.

Andra perioden bjuder på två numerära överlägen för hemmalaget och ett för gästerna men målet väntar på sig ända till 39:35. Det är Almtunas Sammy Andersson som ger Almtuna ledningen. 1-3 i paus och skotten är 17:10.

Erik Andersson ökar på Almtunas ledning när han 43:11 sätter 1-4. Wings kan sedan inte utnyttja ett numerärt överläge men istället sitter reduceringen till 2-4 efter 50:00 genom Jesper Andersson. Erik Andersson svarar upp på det med att göra 2-5 50:37 vilket innebär hattrick för hans egen del också.

Hemmalaget får sedan chansen i två raka powerplay och vid andra tillfället kommer 3-5 genom Edvin Stegfeldt. Det hade då spelats 56:41. Wings får en chans till i powerplay men Almtuna håller undan och vinner matchen. Skotten är 12-13 och totalt 42-38.

-Vi valde att gå på tre femmor idag för att få upp speltiden på alla. Vi fick jobba mycket i box idag, hela 9 stycken tvåor. Det blev tufft på våra boxplayspelare som fick slita hårt. Wings var ganska skickliga i powerplay så killarna fick offra sig ordentligt för att freda målet. Leijon i målet ska också ha mycket beröm för sin insats, säger Robin Pettersson och fortsätter:
_-Vi gör en bra laginsats där spelarna som skall producera också gör det och våra defensiva spelare gör också sitt jobb mycket bra.

-Jag vill också hylla de J18-killar som kommer upp och möter spelare som är betydligt större och i många fall starkare. De jobbar stenhårt och gör allt för laget. Jag är mycket nöjd över att båda juniorlagen tar sina derbyn första varvet!