Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Troja-Ljungby
TRO

Inför Troja/Ljungby

24 september 2021 12:45
Herr

Äntligen är det dags! Seriespelet startar 19:00 ikväll då vi tar emot nykomlingen Troja/Lungby i Upplands Bilforum Arena.


Troja/Ljungby tog steget tillbaka till Hockeyallsvenskan till denna säsong efter tre säsongers spel i Hockeyettan. Senast laget spelade i Hockeyallsvenskan var alltså säsongen 17/18 då man slutade sist i tabellen. Det blev sedan spel i kvalserien till Hockeyallsvenskan och där slutade man trea efter Västervik och Västerås som tog de två platserna som stod på spel.

Men nu är man alltså tillbaka och vi ställs mot dem i premiären hemma i Upplands Bilforum Arena klockan 19:00 ikväll. I gästande Troja/Ljungbys trupp hittar vi Alexander Bjurström som spelat i vår dress tidigare.

Den som brukar spela på matcher kanske ska satsa på resultatet 3-2 till något av lagen för tittar vi på tidigare möten så slutade fem av åtta matcher 3-2 till ett av lagen - en av dessa fem matcher avgjordes efter förlängning. Så här har de åtta senaste matcherna mellan lagen slutat:

2017/2018:
Troja/Ljungby - Almtuna 0-4
Almtuna - Troja/Ljungby 3-2
Troja/Ljungby - Almtuna 5-3
Almtuna - Troja/Ljungby 3-2

2013/2014:
Troja/Ljungby - Almtuna 3-2
Almtuna - Troja/Ljunby 2-3 förlängning
Troja/Ljungby - Almtuna 2-3
Almtuna - Troja/Ljungby 3-0

Att vi möter en nykomling får man inte luras av och tro att det är en enkel match. Det finns inga enkla matcher. Det har till exempel träningsmatcherna mot Väsby och Hudiksvall visat under försäsongen. Just att dom är nykomlingar kanske gör det tuffare till och med då de säkert kommer att vara extra taggade nu när dom är tillbaka i Hockeyallsvenskan.

Troja/Ljungbys träningsmatcher har slutat så här:
Troja/Ljungby - Rögle 2-6
Troja/Ljungby - Nybro 2-3 förlängning
Herlev - Troja/Ljungby 5-2
Vita Hästen - Troja/Ljungby 4-2
Kristianstad - Troja/Ljungby 3-2
Troja/Ljungby - Kristianstad 5-1
Troja/Ljungby - Tingsryd 3-2
Troja/Ljungby - HV71 9-0

Vi tog ett lite längre snack med Mattias Zackrisson inför kvällens match och blickar tillbaka lite på försäsongen samt fram mot kvällens drabbning i Upplands Bilforum Arena.