Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Södertälje
SSK

Inför Södertälje

12 oktober 2021 23:18
Herr

Södertälje väntar i dubbelmöte onsdag och fredag för herrarna. På onsdag kommer dem på besök till Uppsala och Upplands Bilforum Arena. Matcherna i Uppsala brukar vara riktigt jämna historier med en fördel för onsdagens gäster i poängfördelning.


Södertälje har startat seriespelet med poäng i fyra av de fem spelade matcherna och har samlat på sig 9 poäng. Senast slog man topptippade Västerås på sin hemmaplan. 

I Södertälje hittar vi Alexander Anderberg och Villiam Haag med ett förflutet i Almtuna. Några andra spelare att ha ögonen på är Brett Pollock som är tvåa i Hockeyallsvenskans poängliga efter fem matcher med 10 (3-7) poäng, Colin Smith som spelade i Väsby förra säsongen och Emil Alba som har gjort flest mål i Södertälje hittills - 4 stycken.

Lagen möttes i en tidig träningsmatch på försäsongen och då vann Almtuna med 4-2 i Södertälje.

Något båda lagen skall undvika så är det utvisningar. På de inledande fem matcherna har Almtuna 37,5% och Södertälje 35,3% i utdelning när man spelar i numerärt överläge. I boxplay har Södertälje endast släppt in 1 mål och har där 92,86% medan Almtuna har släppt in 3 mål och har 72,73%.

Almtuna är det lag som hittills dragit på sig minst utvisningar i serien -12x2. Södertälje hårdragit på sig 22x2 plus 1x5 och är i nedre delen bland lagen här.

Ser man till matcher mellan lagen i Uppsala så brukar det vara jämna historier där det ofta avgörs efter förlängning/straffar. De fyra senaste mötena i Uppsala har till exempel varit oavgjorda efter 60 minuters spel. Hela sju av de elva senaste matcherna mellan lagen i Uppsala har fått avgöras efter förlängning/straffar. Det är fördel Södertälje i dessa matcher. En tabellrad med Almtuna ögon ger 11 1 2 0 5 3 26-32 (-6) 12.

Den enda segern i ordinarie tid för Almtuna vid dessa elva matcher kom 2017-02-22 då man vann med 3-1. Södertäljes segrar i ordinarie tid har dem vunnit med ett eller två måls marginal - jämt så det förslår mellan lagen vid matcherna i Uppsala med andra ord. Södertäljes senaste seger i ordinarie tid kom 2019-01-18 då man åkte hem med en 4-2 seger i bagaget. Inklusive avgöranden efter förlängning/straffar så har onsdagens gäster åtta segar på de senaste elva matcherna Uppsala.

Alla spelare skall finnas tillgängliga för spel och som vanligt så släpps startuppställningen någon timme innan nedsläpp.