Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Almtuna
AIS

Inför Södertälje

14 oktober 2021 22:40
Herr

Revanschläge för strafförlusten i onsdags mot Södertälje. På fredagen är det nytt möte mellan lagen i Scaniarinken, Södertälje.


Lagen möttes i onsdags i Uppsala och det blev precis så jämt som det brukar vara där. Matchen gick till straffar där Södertäljes Heikkinen var den enda som gjorde mål och det gav dem extra poängen. Det var femte matchen i rad i Uppsala som behövde förlängning/straffar för att få fram en vinnare - eller den sjunde gången av de senaste matcherna i Uppsala om man så vill.

Hur ser det ut på bortaplan mot Södertälje då? I Scaniarinken har endast en av de senaste tio matcherna krävt förlängning/straffar. Poängmässigt ser det bättre ut med Almtuna-ögon då man har ett litet övertag på Södertälje i Scaniarinken sett till de tio senaste matcherna. En tabellrad med Almtuna-ögon ger: 10 5 1 0 0 4 36-29 (+7) 17.

Formmässigt ser det väldigt lika ut för lagen som båda har samlat ihop 11 poäng hittills och har endast en förlust i ordinarie tid i var på de inledande sex omgångarna. Lagen parkerar också ”bredvid varandra” på femte och sjätteplats i tabellen inför fredagens omgång.

Båda lagen har inlett bra i numerärt överläge och även om det är tidigt på säsongen kan vi ta en titt hur det ser ut i statistiken där.

Fair play
Södertälje 23x2 1x5 8,50 i snitt/match (10:a)
Almtuna 15x2 5,00 i snitt/match

Powerplay
Södertälje 31,58% 6-2 19 tillfällen (5:a)
Almtuna 35,29% 6-0 17 tillfällen (2:a)

Boxplay
Södertälje 93,33% 0-1 15 tillfällen (3:a)
Almtuna 76,92% 0-3 13 tillfällen (7:a)

Ny match mot Södertälje på fredagen. Det var tight som det brukar vara mellan lagen i Uppsala i onsdags. Vad säger du om Södertälje som motståndare och vad behöver ni se upp medi returen?
- Södertälje är ett stort och tungt lag att möta. Do. sätter hård press hela tiden. Lyckas vi spela bort deras check så kan vi vara framgångsrika, säger Viktor Hertzberg.

Du hade en riktigt fin assist på Benkers mål senast. Berätta, Såg du att han kom där eller gick du bara på känsla att han kan komma där när du slog backahandsspasset?
_- Jag sneglade lite över axeln innan jag fick pucken och sedan hörde jag att Benker ropade, så jag förstod att han var ledig. Det gällde att få dit pucken så fort som möjligt och det blev ju bra.

I starten av serien har ni tagit poäng i alla matcher utom den mot AIK. Ändå har ni inte spelat bra sett över 60 minuter i matcherna än. Vad måste ni göra för att få till det helt framöver?
_- Jag tycker att våra toppar i matcherna har varit höga. Dock har våra bottnar varit för låga. Kan vi höja lägstanivån lite i matcherna så kommer vi att bli framgångsrika.