Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Kristianstad
KIK

Poäng efter förlängning

1 december 2021 23:00
Herr

Det blev en målsnål tillställning ikväll när vi mötte överraskningslaget Kristianstad. Ett tidigt ”Zorro mål i powerplay var enda målet tills det spelats drygt 55 minuter då vi kunde kvittera. I förlängningen kunde gästerna sedan avgöra i powerplay med en styrning framför debuterande Isak Johansson.


Almtuna drar på sig en tidig utvisning och då kan Pettersson göra 0-1 efter 02:56 när han gör en fräckis från bakom mål och lyfter in pucken bakom Isak Johansson med en ”Zorro”. Kristianstad drar sedan på sig en utvisning efter 05:11 men kan inte utnyttja det läget - man drar också på sig en utvisning efter 06:54. Men även den utvisningen blir utan målnotering. Vid powerbreak är skotten 5-7.

Spelet rullar på och båda lagen skapar några lägen men få avslut hittar fram till målen. Lagen har 0-1 med sig in i periodvilan och skotten är 6-9.

I andra periodens inledning skapar Almtuna en riktigt bra chans. Spelet böljar sedan fram och tillbaka utan att försöken når fram på mål. Efter 26:26 drar Almtuna på sig en utvisning som man dock reder ut. Vid powerbreaks efter 30:52 är skotten 5-2.

Kristianstad har ett riktigt bra läge i en omställning strax efter powerbreak men Isak Johansson är med och avvärjer. Sedan har Almtuna ett bra läge där gästernas målvakt får kliva fram med cirka 34 minuter spelat. Ny bra chans för gästerna med 35:27 men Isak Johansson räddar. Asplund hakas upp med öppet mål och Kristianstad får en utvisning efter 39:42 och Almtuna hinner skapa två riktigt fina chanser där Berglunds ren i slottet är den vassaste men Dichow håller emot i gästernas må. Skotten är 11-7.

Hemmalaget inleder tredje perioden med en man mer en gästerna reder ut underläget. Med knappa 44 minuter spelade så har Kristianstad en puck i stolpen och fortsätter pressa på ett tag efter innan man kan få ut pucken ur zon. Det blir sedan en avvaktande utvisning på hemmalaget som verkställs efter 45:41 men man reder ut det underläget. Gästerna har sedan fortsatt tryck mot hemmamålet. Vid powerbreak efter 10:54 är skotten 2-5.

Direkt efter powerbreak skapar gästerna fört en bra chans där Isak Johansson är med och täpper till. Det följs sedan av en utvisning för Kristianstad efter 51:05 och när Almtuna försöker forcera in en puck drar man på sig en utvisning 51:37 och det blir spel fyra mot fyra istället men inga mål faller. Kvitteringen till kommer dock efter 55:08 då Benker hittar luckan bakom Dichow med ett avslut från vänster tekningscirkel. Kristianstad drar på sig en utvisning efter 57:27 och då tar Almtuna en timeout. Men det kommer inget mer mål i ordinarie tid. Skotten är 5-7.

I förlängningen drar Almtuna på sig en utvisning efter 60:29 och då tar Kristianstad time out. Och då kan Cheek styra in 1-2 efter 61:19. Skotten är 0-1 och totalt 22-24.

En jämn nästan lite småtråkig match ur publik synpunkt. Isak Johansson gör en bra Hockeyallsvensk debut längst bak i målet. Matchen hade kunnat gå åt båda håll ikväll men nu blev det bara en poäng och bonuspoängen till Kristianstad.

Nu väntar returmöte på fredag nere i Kristianstad.

Jimmy Anderström och Isak Johansson


Highlights Publiceras 2021-12-02 07:00