Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Västervik
VVIK

Viktiga poäng bärgade

28 januari 2022 23:10
Herr

Säsongens första möte med Västervik gav tre mycket härliga poäng in på kontot.Efter en mållös och chansfattig första period så lossnade det i andra perioden som vi vinner med 3-1 - vi håller sedan undan och vinner med 4-3 efter en riktigt bra laginsats.


Spelet böljar till en början utan att lagn kommer till några heta lägen. Hemmalaget är dom som kommer till flest avslut på mål inledningsvis. Gästernas första avslut som går på mål kommer efter cirka 6:30 och drygt 7 minuters spel så har man matchens bästa läge så långt men Andrén är med på noterna. Vid powerbreak efter 10:08 är skotten 4-3.

Det är sedan fortsatt få riktigt heta chanser och lagen turas om att försöka framåt. Golovkovs testar Olofsson i gästernas mål. När det spelats knappa 14 minuter är det Västervik som har tryck mot Almtuna och testar Andrén.

Man har sedan fortsatt tryck i Almtunas zon. Gästerna är dom som skapat mest så här långt även om skotten är få för de båda lagen. Knappa 18 minuter spelat så frestar Harlestam gästernas målvakt. Sedan har Öhman ett skott som Andrén motar. Perioden är dock mållös och skotten är 6-7.

Västervik kommer först till avslut i andra perioden men sedan är det hemmalaget som skapar tryck och flera avslut mot Olofsson. Almtuna drar på sig matchens första utvisning 23:54 då kommer 0-1 genom Öhman efter 24:17. Han får ett pass över centrallinjen och skjuter in pucken från höger sidan.

Spelet rullar sedan på med få bra lägen för de båda lagen. Golovkovs kan 30:48 kvittera till 1-1 sedan han fått pucken i mittzon och driver in i zon och in i slottet där han sätter pucken mellan benen på Olofsson. Vid powerbreak är skotten 16-12.

I samband med avblåsningen för powrbreaket så kommer en utvisning på Västervik och Liljendahl gör då 2-1 efter 33:00 med ett avslut i slottet framför målet. Bra energi i Almtuna nu som skapar mer efter det senaste målet då Västervik drar på sig en ny utvisning. Eriksson har ett jätteläge bland annat innan 3-1 kommer efter 35:12 genom Svensson då han skjuter från blå med trafik framför Olofsson. Utvisningen för gästerna hann precis ta sekunderna innan målet. Helt klart att Almtuna tagit över matchen efter kvitteringen. Lagen har 3-1 med sig in i periodpausen och skotten är 18-6.

Gästerna måste gå för att komma ikapp i matchen och inleder bra. Man kan också göra 3-2 i powerplay efter 45:51 genom Hilmersson som kan styra in ett inspel från nära håll framför målet. Det ger naturligtvis mer energi i jakten på en kvittering också. Almtuna får chansen i powerplay 51:31 och i samma stud blir det också powerbreak. Skotten är 2-8.

När spelet återupptas så kan Harlestam sätta 4-2 efter xx i överläget. Han skjuter från högersidan in pucken i mål. Västervik svarar dock efter 53:34 genom Supinski efter ett skott utifrån med trafik framför Andrén och ställningen är 4-3.

Västervik fortsätter sedan att jaga kvittering medan Almtuna får jobba för att försvara ledningen. 58:55 tar gästerna ut målvakten i jakten på kvitteringen. Tekning i Almtunas zon med 11 sekunder kvar och Västervik timeout för att prata ihop sig. Men Vi håller undan tiden t och inkasserar en riktigt underbar och viktig seger. Skotten i perioden är 4-9 och totalt 28-22.

- En jättebra lagseger. Jag tycker att det blir onödigt spännande, vi hade kunnat avgöra den här matchen tidigare. Vi är helt klart på rätt väg och har tagit sju poäng på tre matcher. Det gäller bara att vi jobbar på med det vi gör nu, säger Jimmy Anderström.

- Vi gör några riktigt fina mål också, Jacke och Harlestam slagskott i krysset. Vi gör en riktgt bra match över 60 minuter tyclker jag. Det var på tiden,

- Jag måste säga att Marcus Karlström är en jättebra injektion i vårat lag. Han får mycket istid och tar ett enormt ansvar. Det var precis vad vi behövde få in längst där bak. En puckskicklig rightare. Det bidrar tycker jag.

Highlights: Publiceras 2022-01-29 07:00