Svenska Spel
Almtuna IS

junior1

Allmän Info

Almtuna IS – Elitishockeygymnasiet (NIU)

Almtuna IS bedriver ett s.k. Elitgymnasium (NIU) som står för Nationell godkänd idrottsutbildning och som är auktoriserat av Svenska Ishockeyförbundet. Elitishockeygymnasiet drivs tillsammans med Upplands Idrottsförbund och Celsiusskolan i Uppsala. Elitishockeygymnasiet är en mycket viktig del av Almtuna IS talangutveckling.

För oss i Almtuna IS är följande nyckelord mycket viktiga:
Ödmjukhet, långsiktighet, kontinuitet och tålamod.

Vi prioriterar också ord i verksamheten som goda vanor, hög arbetsmoral, målmedvetenhet, ständig utveckling och proffsighet i både förhållningssätt och i det vi gör. Med ambition att hela tiden bli lite bättre.

Hos oss på Elitishockeygymnasiet i Uppsala har samtliga ansvariga instruktörer slutfört Svenska Ishockeyförbundets högsta tränarutbildning. Vi strävar alltid efter att söka nya kunskaper och ser det som en självklarhet att alltid ta del av de utbildningar och nyheter som presenteras gällande spelarutveckling.


På Elitshockeygymnasiet i Uppsala jobbar:

Martin Gudmundsson
Operativt ansvarig för Elitishockeygymnasiet (NIU), Tränare A-lag.

Marcus Ragnarsson
Instruktör på Elitishockeygymnasiet, tränare A-lag.

Fredrik Gustavsson
Instruktör på Elitishockeygymnasiet, tränare J-20

Serhan Cicek
Instruktör på Ishockeyprofil och Elitishockeygymnasiet, Tränare J18.
Sebastian Jonsson
Ansvarig målvaktsinstruktör på Elitishockeygymnasiet, Juniorlagen 20-18.


I Almtuna IS har vi ett koncept för att ta fram spelare till vårt egna A-lag, där vi involverar A-lagets tränare i spelarutbildningen på Elitishockeygymnasiet för att dels möjliggöra en relation mellan spelare och A-lag tränare, men framför allt delge budskap till spelarna av vad som förväntas på nästa nivå för att ta det klivet i den idrottsliga utvecklingen.

Studie och träning
Eleverna vid ishockeygymnasium studerar ett treårigt utbildningsprogram vid Celsiusskolan (fem minuter med cykel från ishallen) i Uppsala, där Idrottsspecialisering är en del av utbildningen. Du har möjlighet till träning från Måndag till Fredag (dvs varje dag) klockan 08.00-10.00 (detta då skolan startar 10.30 om dagarna) med ledning utav skickliga instruktörer med lång erfarenhet och spetskompetens i spelarutbildning.

Du som spelare på Elitishockeygymnasiet har även tillgång till ett stort resurs team runt dig, som är välorganiserat med unika resurser så som:
- egen idrottsmedicinsk mottagning med professionell läkarvård.
- sjukgymnastik för rehab och prehabträning, med vattenbassäng och vattenträning som bra träningsmetod.
- kostrådgivning.
- matlagningskurser.
- hjärtscreening.
- förstärkt frukost i samband med Elitishockeygymnasieträningarna på morgnarna.
Allt för att ge dig förutsättningar till dig som spelare att må så bra som möjligt och prestera så bra som möjligt.

De program som eleverna kan söka till är följande:
Samhällsvetenskapligt, naturvetenskapligt, ekonomiska och handel/administration.
Om ni behöver information i Kommunsamverkansavtal samt övriga skolfrågor, vänligen kontakta:

Emma Sjöö vid Upplands Elitidrottsförbund
[email protected], tel.nr: 070-825 07 49
Emma kan besvara frågor gällande Kommunsamverkan där det krävs att din hemkommun har samverkansavtal med Uppsala kommun. Om samverkan ej finns upprättad kan kommunen släppa s.k ”NIU-peng” för att individen skall få flytta över sin skolgång till annan kommun. I detta fall till Uppsala kommun. Vänligen ta kontakt med Emma Sjöö om det är som så att du erbjuds plats och blir antagen till Almtuna IS Elitishockeygymnasie så att denna del sköts korrekt.

Susanne Borg SYV-konsulent vid Celsiusskolan
[email protected], tel.nr: 018-727 28 26
Susanne kan besvara frågor som berör skolan, Celsiuskolan. Vilka program som finns. Samt andra skolrelaterade frågor. Vänligen ta kontakt med Susanne om det är som så att du erbjuds plats och blir antagen till Almtuna IS Elitishockeygymnasie så att du får den information ni behöver.
Obs! I vissa fall kan det finnas möjlighet att kombinera Idrottsspecialisering med andra program.

Idrottsspecialisering Ishockey syftar till att underlätta för eleverna i åldern 16-19 år att förena kvalificerad ishockeyträning med studier på gymnasial nivå.
Eleverna på Elitishockeygymnasiet har bra möjligheter och förutsättningar för att lyckas med att få en god utveckling. Vi som förening tillser att antagen elitishockeygymnasieelev registreras och ges möjlighet till spel och träningsmöjligheter i den egna föreningens Elitlag (J18, J20 eller A-lag). Det innebär att eleven tränar och spelar matcher vardagskvällar och helger. I genomsnitt tränar eleverna 6-8 gånger/vecka ispass, 4-5 gånger/vecka fyspass, 1-2 gånger/vecka teori, 1 gång/vecka videoanalys och spelar 1-3 matcher.

Schema 2017-2018
I Uppsala arbetar vi hårt med att eleverna ska trivas, känna sig trygga och uppleva en gynnsam studiesituation. För att bo, studera och träna på annan ort krävs vilja, ambition och självdisciplin. Boende- och matfrågor är mycket viktiga inslag och har stor betydelse för trivsel och idrottslig utveckling. Normalt är att eleverna bor parvis i lägenheter som hyrs utav Uppsala Elevhem & Gymnasieboende.

Kontaktman där är Lisa som har tel.nr. 018-26 13 80 (uppsalagymnasieboende.se).
Ansökningsblankett skall fyllas i och mailas till Uppsalagymnasieboende omgående, för att säkerställa att få boende vid intag på Elitgymnasiet (NIU). Denna gör ni på gymnasieboendets hemsida och gärna så snabbt som möjligt så ni kommer in på deras kölista.

Vänligen ta kontakt med Lisa Jeppsson för frågor som berör boendet, så att ni får den information ni behöver. Detta så att denna del sker så smidigt och enkelt som möjligt.


Antagningsrutiner
Du som spelare har möjlighet att under september - december ta kontakt med Almtuna IS kontaktpersoner för att boka in provträning med Elitishockeygymnasiet för att uppvisa dina ishockeymässiga kvalitéer.
Välkommen ta kontakt med oss!

1. VIKTIGAST: Gör din ansökan fr.o.m 1:a oktober till senast den 1:a december 2016.
Skicka in din ansökan till swehockey.se där du delger Almtuna IS som ett av de fyra alternativen av klubb. Samt att du tar kontakt med Martin Gudmunsson för en provträning under september till december månad.

2. Fr.o.m september till december görs bedömning av de spelare som sökt Uppsala och Almtuna IS Elitgymnasiet, värdering och rangordning av de sökande.

3. En planerad Try-Out kommer äga rum fredag den 2:a december, vecka 48. Där en separat kallelse kommer komma ut till de sökande spelarna, med mer information om den heldagen.

4. Så snabbt bedömningen är gjord av varje enskild spelares status ges besked till respektive individ om den ishockeymässiga antagningen.

5. Den 15:e februari, 2016 är sista dag för ansökan till gymnasieskolan (Celsiusskolan, Uppsala)
I april ges preliminärt besked om ev. antagning till sökt program.

Ansökan och antagning
Målgrupp för Elitishockeygymnasierna är sista års A-pojkar d.v.s. elever som ska sluta grundskola och börja studera på gymnasienivå. Vi lägger stor vikt vid spelarnas attityd och karaktär under uttagningen. Vi anser att detta är grunden för positiv utveckling.
I Almtuna IS har vi ett koncept för att ta fram spelare till vårt egna A-lag. Vi ser att med ett långsiktigt tankesätt att vilja bli lite bättre för varje dag som går samt att ha fokus på nuet för att ha kvalité på det du gör är nyckeln för att bli så bra som möjligt. Där Du som individ skall känna att dörren till A-laget är öppen, vi vill satsa på spelare från det egna ledet. Men det är du som är ansvarig för att utvecklas varje dag för att ta steget in i A-laget. Välkommen!

Ansökan till ishockeygymnasiet ska göras interaktivt via Svenska Ishockeyförbundet senast den 1/12. Ansökningsinformation finns på swehockey.se.
Välkommen med Din ansökan!
LYCKA TILL!


Vid ev. frågor:
Ring/maila Serhan Cicek, [email protected]

Målvakter ni kan även ta kontakt med målvaktsansvarig Sebastian Jonsson.


Obs!
För att få kombinera din specialidrott med gymnasiestudier är kravet att du har ett slutbetyg som berättigar dig en plats på önskat studieprogram. När du studerar på ett Elitishockeygymnasium utanför hemkommunen kan det dessutom vara så att hemkommunen inte beviljar inackorderingsbidrag för boende på annan ort. Kommunernas inställning till detta varierar, därför är det viktigt att ta kontakt med hemkommun för att säkerställa detta.

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB