Tidigare match
Leksands IF
2-3 (0-1, 0-1, 2-0, 0-1 str)
Almtuna IS
Nästa match
Almtuna IS
5 September kl 16:00
Brynäs IF

Almtuna IS juniorverksamhet

Almtuna IS har inför säsongen 2013/2014 gjort klart sitt intag till Elitishockeygymnasiet (NIU) med 14 spelare ifrån Sverige. Till det har vi även i dags datum 15 intagna spelare till vårt andra Ishockeygymnasium, kallat (LIU). Vi har även stora förhoppningar om att fler söker och således även blir antagna. Detta innebär att vi ligger väldigt bra till i vår rekrytering till Juniorverksamheten inför kommande säsong 2013/2014.
Med ett bra intag på både NIU och LIU, så är föreningens ambition att skapa ett Utvecklingslag. Ett av syftena med detta är att spelare som ej tar en plats i Almtuna IS J 18 Elitlag skall ges en möjlighet att spela i föreningens Utvecklingslag med ambition att konkurrera sig in i J18 Elitlaget antingen under år 1 på gymnasiet eller till år 2 på gymnasiet.

Detta innebär att vi underlättar logistiken för spelare i Almtuna IS Juniorverksamhet där individerna både läser och utövar sitt skolval (Ishockeygymnasiet) i Uppsala (Gränby Ishall) och även spelar i föreningens Elit eller Utvecklingslag på kvällstid.

Återigen är föreningens stora ambition att skapa ett Utvecklingslag med möjlighet för fler spelare att spela ishockey i Almtuna IS Juniorverksamhet, vilket även ger en större möjlighet till en bättre Elitverksamhet. Individerna är således kvar i klubbens regi och utbildning på såväl dagtid som kvällstid.

Vi vill även passa på att beskriva vår Juniorverksamhet inför framtiden. En framtid som ser väldigt ljus ut.

Vårt J 18 Elitlag har etablerat sig som topplag i J 18 Elit Östra, med topp placering 2 år i rad och detta har lett till avancemang till J 18 Allsvenskan, vilket ger en mycket bra spelarutveckling. I år, säsongen 2012/13 har vi spelat med oerhört många spelare födda 1996 med syfte av att bygga inför framtiden, vilket kommer att ge en väldigt stabil grund att bygga på inför nästa säsong. Med ett oerhört starkt Elitintag på spelare föda 1997, ser det väldigt positivt ut inför den kommande säsongen. . Ambitionen är att etablera sig till SM slutspelet säsongen 2013/14

Skall vi se till vårt J 20 Elitlag så är det för femte året i rad toppplacerat i J 20 Elit Östra, med en ambition att spela sig upp en nivå till (J20 Super Elit) för att därigenom skapa möjligheter för ännu bättre spelarutveckling.

Med denna beskrivning och bakgrund ser vi ljust på vår framtid i Juniorverksamheten

Med vänlig hälsning:
Marcus Leto Klubbchef
Tobias Persson ansvarig NIU
Martin Rahlèn ansvarig LIU

köp biljetter
play_puff
Webproduktion av Future Sports Media