Nu har vi allt i egna händer

Foto: Andreas Sandström (Pic-Agency)

Almtuna lyckas vända ett 0-2 underläge och ta en livsviktig poäng i Södertälje samtidigt som Mora slår Tingsryd och vi är på rätt sida strecket inför avslutningen på lördag.

Almtuna får ingen bra start på matchen då hemmalaget gör 1-0 redan efter tre minuter då Almtuna slarvar i egen zon. Fyra minuter senare efter massivt Södertäljetryck sitter 2-0 i powerplay och Almtuna hänger inte alls med i hemmatempot och tvingas ta onödiga utvisningar.

Almtuna jobbar sig ändå tillbaka in i matchen och har några lägen att reducera men 2-0 står sig perioden ut.

   
 Andreas Sandström (Pic-Agency)

Den andra perioden börjar bra och precis efter ett powerplay kan Johan berggren slå in en retur fem till 2-1 och precis den inledningen laget behövde ha. Direkt i anfallet efter så smäller det igen, Vestberg glider in i slottet och får iväg ett löst skott som målvakten ändå fumlar in och helt plötsligt 2-2 efter bara fem minuters spel. Efter målet jämnar hemmalaget ut spelet och båda lagen har chanser att göra ett ledningsmål. Det är Almtuna som tillslut gör 3-2 med  tre minuter kvar då Mattias Johansson framför mål kan slå in en retur på Aronssons skott och vändningen är total.

En klart bättre andra period än den första och en ganska så jämn match efter två perioder.

I sista perioden får Vestberg öppet mål efter att Idoff i målet slarvat men han reparerar skadan genom en jätteräddning då Vestberg bara ska raka in den. Istället är det Södertälje som kvitterar på sin första chans då Fleury helt fristående kan panga in 3-3 med tio minuter kvar.

Almtuna har sedan flera superchanser att ta ledningen men 3-3 står sig och matchen till förlängning.

Där kan Södertälje på ett skott från blå avgöra då Hamberg är chanslös då flera spelare täcker framför målet.

Almtuna tar en livsviktig poäng och får även hjälp av lördagens motståndare Mora som besegrar Tingsryd på hemmaplan med 3-2 vilket gör att vi är förbi och på ”säker mark” då vi har bättre målskillnad.
På lördag kommer Mora till Gränbyhallen medan Tingsryd tar emot Oskarshamn. Alla fyra lagen är inblandade i streckstrider så alla fyra lagen måste gå för seger.

                            
                               Andreas Sandström (Pic-Agency)

Dramat går vidare….

Matchfakta

UNT


Alexander A
2013-02-28 16:30