Ny NHL-spelare klar

Almtuna har nu gjort klart med ytterligare en spelare från NHL. Denna gång handlar det om en spelare från Columbus Blue Jackets.

Mark Letestu 850204 180 cm 88 kg högerskytt och center från NHL-laget Columbus Blue Jackets är klar för Almtuna säsongen ut om inte NHL kommer igång igen. Letestu producerade föregående säsong 24 poäng (11-13) för Columbus Blue Jackets. Totalt har han spelat 136 NHL-matcher med Pittsburg Penguins och Columbus Blue Jackets i NHL och stått för 53 poäng (26-27). Mark är en bra skridskoåkare och playmaker med ett bra skott och blick för spelet. Mark  kan spela både som center och ytterforward och anländer förhoppningsvis till Sverige på onsdagsmorgon.
- Mark Letestu är tänkt att spetsa till laget och hjälpa oss att producera poäng. Han är en playmaker och jag tror att han kommer att bli en bra tillgång för oss, säger sportchef Martin Öhrstedt.

Under lock outen har Mark Letestu återvänt till sina rötter och hjälpt till som assisterande coach i AJHL-klubben Bonnyville Pontiacs som han tidigare spelat för. 


Wellcome to Almtuna Mark Letestu

Från Columbus Blue Jackets hemsida

Från Elite Prospects

Video med Mark Letestu 1

Video med Mark Letestu 2

Video med Mark Letestu  3

Video med Mark Letestu 4

Video med Mark Letestu  5

Peter T
2012-12-03 11:04