Nu ska det avgöras

Almtuna eller Tingsryd till negativ kvalserie? Oskarshamn eller Mora till Playoff? Dramat blir bara bättre av att lagen möter varandra i den sista omgången på lördag kl 16:00.

Almtuna tog en poäng senast mot Södertälje. På lördagen avslutas serien med match mot Mora. Två lag som båda slåss kring varsitt streck.

Mora besegrade Tingsryd hemma senast, Oskarshamn tog bara en poäng mot Asplöven och Almtuna tog en poäng mot Södertälje. Det ger en hyperintressant streckstrid på lördag. Oskarshamn har en poäng mer än Mora vid play off-strecket medan Almtuna och Tingsryd har samma poäng men Almtuna bättre placerad på målskillnad. Under lördagen möter Almtuna – Mora och Tingsryd – Oskarshamn. Vi gissar att samtliga lag i de båda ishallarna kommer att ge allt för att vinna samtidigt som man har koll på den andra matchen.

Redaktionens förhoppning är att du tar med dig alla dina vänner och sluter upp för att heja fram Almtuna mot Mora – som säkert kommer att ha fans på plats för att heja fram Mora. Ditt stöd från läktaren behövs i kampen om de sista poängen i serien. Ditt stöd kan betyda det där lilla extra för grabbarna där ute på isen. En seger i full tid för Almtuna innebär mest troligt att man är klara för spel i HockeyAllsvenskan även nästa säsong – man har nämligen sju mål att gå på gentemot Tingsryd. Almtuna får däremot inte tappa fler poäng än vad Tingsryd eventuellt gör i sin hemmamatch och tillika derby mot Oskarshamn.

På lördagen ska det alltså avgöras. Almtuna eller Tingsryd till Kvalserien till Hockeyallsvenskan och Oskarshamn eller Mora till Play off mot Elitserien? Du Almtuna-supporter missar väl inte dramatiken som utspelas i Gränbyhallen!

När det gäller Almtunas lag till matchen så saknas Filip Björk även denna gång. Emil Sandin är ett frågetecken. Även på målvaktssidan finns det ett frågetecken. AIKs Lundström har varit febersjuk och det finns en liten risk att Alexander Hamberg blir inkallad till AIKs match mot Brynäs på lördagen om Lundström inte är frisk nog att vakta båsdörren i AIK.

Formtabell fem senaste:

Almmtuna 5 3 2 0 13-10 11
Mora 5 3 0 2 13-09 9
Oskarsh. 5 1 2 2 12-17 5
Tingsryd 5 1 0 4 9-14 3

Tre senaste hemma- respektive bortamatcherna (Hemma för Tingsryd och Almtuna då de har hemmamatch i sista omgången)

Almtuna 3 2 1 0 8-6 7
Tingsryd 3 1 1 1 7-6 5
Mora 3 1 0 2 5-5 3
Oskarsh 3 0 1 2 8-13 1

Inbördes möten:

Oskarshamn - Tingsryd 2-1 straffar
Tingsryd - Oskarshamn 4-6
Oskarshamn - Tingsryd 1-0

Mora - Almtuna 2-1 Sudden
Almtuna - Mora 1-3
Mora - Almtuna 4-1

Kl 16:00 släpper domaren pucken och du köper enklast din biljett HÄR

Varmt välkomna!

Peter T
2013-03-01 21:45