Inga poäng med hem från Karlskoga
Publicerad: 2021-11-28
Historiskt svårt i Karlskoga för oss och ikväll var inget undantag. Vi fick vända hem utan poäng efter en 1-4 förlust.

Hemmalaget spelar handboll i inledningen av matchen och får pucken i mål men det däms så klart bort. Det är dock BIK Karlskoga som startar piggast och har ett bra läge för mål efter drygt 4 minuters spel men Almtuna kan reda ut det hela. 1-0 kommer dock efter 05:28 när man vinner tekning i anfallszon, spelar ner bakom målet och spelar in framför mål där Östlund kan trycka in pucken i mål.

Almtuna svarar dock efter 06:28 då Hertzberg passar in från bakom förlängda mållinjen till Harlestam som trycker in skottet bakom Volden i hemmamålet. Det ger Almtuna energi och man kommer upp mer i banan efter det målet. Vid powerbreak 10.35 är skotten 5-2.

Hemmalaget skapar tryck i Almtunas zon efter cirka 12 minuters spel och man kopplar ett stadigt grepp om händelserna. Almtuna kommer upp i anfallszon ett par gånger även om Hemmalaget har ett bra grepp om matchen. På slutet är gästerna uppe och testar Volden flera gånger. I absoluta slutet får Eliasson än en gång freda sitt mål och lagen har 1-1 med sig i paus. Skotten var ett tag 10-2 men vid paus är det 13-8.

Hemmalagets startar piggast även i andra perioden och frestar Eliasson med ett par avslut. Med drygt tre minuter spelat har Almtuna ett fint läge men Harlestam bli lagom upphakad för att inte få till avslutet. Det är fortsatt hemmalaget som har det mesta av spelet sedan. Och 2-1 kommer efter 26:27 genom Larsson. Det är en spelvändning och tre mot två läge som ger honom läget efter pass bakåt och han gör inget misstag. Efter målet kommer Almtuna upp och testar Volden ett par gånger.

BIK Karlskoga skapar ett tryck mot Almtuna efter drygt 32 minuter spelade. När 33:41 är spelat så kan Lilja sätta 3-1 för hemmalaget. Han får läget i slottet och sätter pucken bakom Eliasson. Här är Almtunas spelare trötta och det ger hemmalaget läget. Brandlarmet går också här och alla måste lämna arenan. Ett naturligt powerbreak och skotten är 9-5.

Matchen återupptas efter ett avbrott men inget mål kommer. Hemmalaget kanske hade den vassaste chansen men Eliasson är med på noterna. Lagen har 3-1 med sig in i pausvilan och skotten är 12-7.

i tredje perioden rinner tiden på inledningsvis.Almtuna måste gå framåt för att reducera och BIK Karlskoga kan spela på sin ledning - vilket hemmalaget brukar vara bra på. Almtuna har ett minitryck med drygt 45 minuter spelat där det inte är långt borta att man skulle kunnat reducera. Här tar BIK Karlskoga timeout.

Eliasson räddar ett farligt läge när BIK Karlskoga kliver fram med knappt 46:30 spelat. Spelet rullar på och efter 50:26 så kan BIK Karlskogas Björklund ta till vara på en puck som hamnar framför honom och ur snäv vinkel till höger klipper han till direkt och pucken tittar in bakom Eliasson. Almtuna skapar direkt efter ett läge men Volden är med på noterna. Powerbreak här och skotten är 5-8.

Almtuna försöker få till en reducering men hemmalaget har bra kontroll på matchen och skapar även framåt när läge ges. 56.15 plogar Almtuna ut Eliasson i ett sista försök och man skapar några bra lägen 57:11 tar man också timeout för att kraftsamla. Med cirka 58 minuter spelat är det nära att hemmalaget kan sätta en puck till i det tomma målet när man kommer upp och får ett tryck i anfallszon. Almtuna har ett par lägen men det slutar 4-1 till BIK Karlskoga. Skotten är 6-11 i perioden och 31-26 totalt.

- BIK Karlskoga kommer ut sjukt laddade och vinner det fysiska spelet och andra puckar. Dom vinner mer närkamper, fler tekningar och är starkare i dom här momenten idag. Vi orkar inte riktigt stå upp där, säger Mattias Zackrisson på telefon från Karlskoga efter matchen.

Highlights Publiceras 2021-11-29 07:00