Starten fällde Almtuna
Publicerad: 2020-01-03
Mål i baken efter 7 sekunder och 3-0 till Modo efter första perioden blev för mycket att hämta in även om det inte var långt borta att man kom ikapp. Det blev 6-3 efter att topplaget Modo avgjort sista delen av tredje perioden då Almtuna jagade för att komma ikapp.

Det blir en mardrömsstart för Almtuna då man trots att man vinner första tekningen åker på 1-0 genom Karlkvist redan efter 00:07 sedan man tappat puck på defensiva blå. Karlskvist skjuter från vänstersida högt på plockhandssidan. Gästerna repar dock mod och kan skapa några lägen efter detta men när 08:20 passerat så kan Tambellini efter snyggt samspel med lagkamraterna sätta ett direktskott från höger till 2-0.

16:16 kan Johnsson öka på till 3-0 efter att From rundat kassen och passat in framför mål dör Johnsson kan trycka in pucken. Det blir också resultatet lagen har med sig in i periodpausen. Skotten är 10-12 – gästerna skapar en del lägen men det är hemmalaget som varit effektivast och haft de vassaste chanserna. Modo drar på sig en utvisning som verkställs vid slutsignalen.

Almtuna börjar andra perioden med numerärt överläge och man har också bytt målvakt – in kommer 17 årige Oliver Håkansson som gör A-lagsdebut. Modo Bjuds i underläget på en bra chans men inget avslut på mål vid det läget för Modo. 24:45 drar Almtuna på sig en utvisning som man reder ut. 27:48 kan sedan Granlund reducera till 3-1 efter en spelvändning där han kan skjuta in pucken från höger lågt i bortre delen. Almtuna dominerar spelet nu och har också ytterligare riktigt fina chanser till mål och Modo tar timeout 29:15 – här är skotten 1-8.

Det hjälper dock inte för Mårtensson krigar sig till en förlorad tekning och passar Liljendahl som skott passar in framför mål där Granlund har en kamp med en hemmaspelare och det ser ut som det är försvararen som styr in pucken men Granlund noteras som målskytt. Ny utvisning för hemmalaget men den reder man ut. När Almtuna sedan åker på en utvisning så kommer 4-2 genom Rosdahl som direktskjuter på en passning över centrallinjen. Håkansson i målet har en hemmaspelare framför sig i skottögonblicket. Modo åker på en utvisning med 14 sekunder kvar av perioden och 39:57 kan Granlund skjuta in 4-3 sedan Mårtensson från bakom mål passat in till Granlund till höger om målet. Skotten är 6-14.

Modo har en fin chans direkt i tredje perioden men Håkansson är med. Almtuna har ett två mot ett läge där Hanses får kliva fram i hemmamålet. Almtuna får sedan powerplay men det reder Modo ut. Det är mer tillknäppt i den här perioden vilket också skotten vid powerbreak visar – 4-4.

Almtuna försöker jaga ikapp men så får Rosdahl fritt läge och kan lirka in pucken mellan benen på Håkansson till 5-3 efter 53:58. Med knappa två minuter kvar plockar Almtuna ut målvakten i ett försök att komma ikapp. Men det slutar som det brukar göra många gånger – Öhman kan fastställa slutresultatet 6-3 efter 59:00 i öppet mål från egen zon. Skotten är 6-10 och totalt 22-36.

Hampus Harlestam fick en klubba i ansiktet vis sista tekningen i första perioden och ett par tänder rök – det är förklaringen till att han hade galler resten av matchen samt bytte tröja.

-En tuff start första 20 där helheten inte är tillräckligt bra. Det är lite för enkla mål dom får på oss. Sedan tycker jag att från att vi kliver in i andra perioden och till sista bytet så äger vi matchen fullständigt. Har jättebra kontroll på mycket. Men det rinner oss lite ur händerna med den starten vi får tyvärr. Det går så klart inte att släppa 3 i första perioden på bortaplan men laget svarar bra i andra perioden och får vi bort de här individuella grejerna i matcherna som har kostat oss många poäng dom sista fem matcherna så kommer det att bli bättre, säger Martin Gudmundsson och fortsätter:
-Men nu är vi nere på detaljnivå som gör att det kostar oss segrar och det behöver vi plocka bort för att vi ska få med oss poäng i matcherna och framför allt vinna. För Modo är definitivt inte bättre än oss idag. Jag tycker nästan tvärt om man tittar som helhet på matchen. Vi skjuter 36 skott på bortaplan och har väl 17-18 kvalificerade målchanser och gör tre.

-Idag hade vi behövt ett bättre målvaktsspel för att ha en bra chans att vara med. Sedan gör Håkansson debut och gör det fantastiskt bra och det är en positiv och bra sak. Det är tufft att förlora en sådan här match. Vi har dom på gaffeln till att göra 4-4 men så får dom ett enkelt 5-3 mål och där dör matchen ut. Men jag tycker ändå att vi jagar bra idag, avslutar Martin Gudmundsson.