J18: Ny uddamålsseger
Publicerad: 2020-02-15
Idag åkte J18-killarna till Lidingö för match och man tog kommandot i matchen där man skaffade sig en 4 måls ledning. Men hemmalaget jobbar sig tillbaka och med två sena reduceringar så putsar man till sifforna till 4-5.

Hemmalaget drar på sig en tidig utvisning som man dock kan döda. Jacob Hedenström kan sedan sätta 0-1 efter 06:00 för Almtuna. Richard Nilsson-Sahlin kan sedan öka på Almtunas ledning då han sätter 0-2 efter 15:22. Lagen drar sedan på sig varsin utvisning som går i varandra men det kommer inga fler mål. Skotten är 13-8.

I andra perioden så ökar William Gustafson på gästernas ledning till 0-3 efter 21:16 och Erik Andersson sätter sedan 0-4 efter 27:23. Efter 37:24 kan Lidingös Albin Melin reducera till 1-4. Det är också resultatet som lagen bär med sig in i periodpaus. Skotten är 10-14.

Richard Nilsson-Sahlin gör sitt andra mål för dagen vilket innebär 1-5 för Almtuna efter 50:16 innan Lidingös Albin Melin gör sitt andra mål för dagen och kan reducera till 2-5 54:12. Med cirka 2 minuter kvar tar Lidingö timeout och plockar ut sin målvakt och i spel 6 mot 5 kan Albin Melin göra hattrick så han sätter 3-5 efter 58:24. Man fortsätter sedan med målvakten i båset och 59:59 kan Petr Ton fastställa slutresultatet 4-5. Skotten är 12-13 och totalt 35-35.

- Vi började slarvigt i första perioden och det blev ett ställningskrig. I andra tar vi över och vi får långa anfall där hela femman på isen är involverade. Vi släpper nåra extremt onödiga mål på slutetav tredje perioden när vi inte är konsekventa i spelet runt vårt eget mål, säger tränare Robin Pettersson och fortsätter:
- Det är en ganska slarvig match men jag tycker att vi är det bättre laget över 60 minuter och det är 3 sköna poäng till oss.