Tilda Pettersson förlänger

23 juni 2022 14:30
Dam

Tilda Pettersson är en ung forward som vet vart målet är beläget. Förra säsongen blev det 17 poäng för henne. Nu är det klart att Tilda stannar hos oss även kommande säsong och samtidigt är det klart att vi kommer starta ett LIU för tjejer.


Forwarden Tilda Pettersson 16 år med Iron som moderklubb har förlängt sitt kontrakt med Almtuna. Den gångna säsongen så stod Tilda för 17 (10-7) poäng på 24 matcher. Tilda är ung och har stora chanser att utvecklas på samma fina vis som hon gjort hittills i sin hockeykarriär - därför är det kul att hon valt att fortsätta sin karriär hos oss.

Sportchef Janne Wickström om Tilda Pettersson:
- Trots sin unga ålder var Tilda vår bästa poängplockare under förra säsongen. Vi ser ingen anledning att Tilda inte skulle kunna få en lika fin säsong igen. Vi är särskilt glada att Tilda valde att stanna och utvecklas tillsammans med oss trots att alla de stora hockeygymnasierna gjorde sitt bästa för att locka henne till sig.

- Jag vill också ta tillfället i akt att berätta att vi nästa år kommer att starta vår eget LIU för tjejerna så att fler av Tildas kaliber kommer att kunna välja Almtuna för att utvecklas under gymnasieåren.