Seger över Sollentuna
Publicerad: 2022-01-10
Underläge efter första perioden men sedan vände J20 laget på steken och gick ifrån till en 7-4 seger till slut.

Sollentuna får en smakstart i matchen med 1-0 genom Linus Petersson redan efter 00:36. Almtuna har ett powerplay i den senare delen av perioden men kan inte utnyttja det överläget och lagen går till pausvila med 1-0. Skotten är 16-11.

I andra perioden kvitterar William Andersson till 1-1 efter 22:24 följt av att William Proos ger Almtuna ledningen med sitt 1-2 efter 23:03. När gästerna drar på sig en utvisning så kan Sollentunas Linus Petersson göra sitt och hemmalagets andra mål i överläget - 2-2 efter 25:25.

Oskar Asplund kan dock ge Almtuna ledningen igen då han sätter 2-3 efter 27:19. Gästerna reder sedan ut två numerära underlägen innan Lucas Thorstensson kan sätta 2-4 efter 39:00. Det är ställningen efter två perioder och skotten är 6-12.

I tredje perioden så drar hemmalaget på sig en utvisning och Almtuna utnyttjar överläget då William Proos kan göra 2-5 efter 46:11. Sollentuna svarar snabbt genom Nejs Burgar som reducerar till 3-5 46:54. Men didrik Lif ser sedan till att ställningen är 3-6 efter 48:26.

Drygt halvvägs in i perioden så drar Almtuna på sig en ny utvisning och hemmalaget tar timeout - det lönar sig då Adrian Franco kan göra 4-6 i överläget efter 52:00. Sollentuna drar på sig en utvisning som man reder ut sedan. William Gustafsson kan 58:24 fastställa slutresultatet 4-7. Skotten är 10-12 i perioden och 32-35.

- Ingen klockren insats över 60 minuter av oss. Vi blandar och ger lite för mycket, men vi har en tillräckligt lång bra sekvens i andra perioden för att avgöra matchen, säger Jimmy Anderström.