Straffseger i Huddinge för J20-laget
Publicerad: 2020-10-12
Högoktanig dramatik och sekund-drama när J20-laget kan kvittera till 2-2 i tredje perioden på bortaplan mot Huddinge. Det hela avgörs sedan på straffar, där drar Almtuna längsta strået och kan vända hem med 2 poäng i bagaget.

Det blir mållöst i den första perioden. Huddinge hade ett powerplay och Almtuna fick chansen sista 39 sekunderna. Det är allt som noteras och skotten är 13-7.

Almtuna inleder andra perioden i powerplay och då kan Sammy Andersson sätta 0-1 efter 20:52 på assist av Lucas Torstensson och Oliver Pentler. Huddinge svarar dock när Joel Tiberius kvitterar till 1-1 25:37. Hemmalaget kan också ta ledningen 35:57 med 2-1 genom Isac Korduner. Det blir en dubbelutvisning i sista minuten av perioden men vi har 2-1 med oss in i paus. Skotten är 14-11.

I tredje perioden får Almtuna chansen med en man mer drygt 4 minuter in i tredje men får inte utdelning i spelformen. Ny utvisning kommer drygt halvvägs in i perioden för Huddinge men så drar Almtuna på sig en utvisning halvvägs in i sitt överläge. Huddinge drar på sig en ny utvisning strax efter att man blivit fulltaliga men inga mål trots att lagen har dessa överlägen.

57:47 tar så gästande Almtuna time out och strax efter så drar hemmalaget på sig en ny utvisning och Almtuna tar ut Håkansson ur målet för att spela sex mot fyra. Det blir en ny hemmautvisning och spel sex mot tre i 20 sekunder innan Håkansson är tillbaka i buren igen och fortsätter fem mot tre sista sekunderna. Med blott en sekund kvar så kan Sammy Andersson på assist av Oliver Pentler kvittera till 2-2. Skotten är 5-11.

Almtuna inleder förlängningen med en man mer i dryga minuten men kan inte utnyttja det läget. Förlängningen slutar mållös och det hela avgörs på straffar istället. Skotten är 0-2.

I straffläggningen blir Oliver Håkansson och Rasmus Hahnebeck hjältar efter att åtta straffar lagts. Almtuna tar därmed hem segern och extrapoängen hem till Uppsala. Skotten är 32-32 totalt i denna högoktanigt dramatiska match.

-Jag tycker att det är en jämn match. Det var roligt att möta ett lag som vill spela mot oss, säger Robin Pettersson.

-Vi var betydligt mer koncentrerade idag än tidigare. Det kändes i luften att detta var något som killarna sett fram emot. Vi går på lite mer folk idag och luftar många J18-spelare och dom visar att vi har en riktigt bra juniorverksamhet. Det ger också J20-spelarna chansen att återhämta sig mellan bytena.

-Det blev ett häftigt avslut på en rolig match där vi kvitterar med någon sekund kvar.I straffläggningen visar vi klass i både målvaktsspelet och straffskyttet, avslutar Robin Pettersson.