Enkel derbyseger
Publicerad: 2022-01-24
Nio mål framåt – alla av olika målskyttar och hållen nolla bakåt gav en enkel derbyseger hemma mot Enköping för J20-laget ikväll.

Drygt halva matchen hinner spelas innan Max Mattsson öppnar kvällens målgörande med sitt 1-0 10:42. Niclas Gruvstål gör sedan 2-0 efter 16:42. Det är också resultatet efter första perioden där Almtuna vinner skotten med 15-2.

I andra perioden så sätter Melker Kull 3-0 efter 22:11. Enköping har sedan en utvisning men där kan inte Almtuna öka på sin ledning. 4-0 kommer istället efter 29:46 och då är det Didrik Lif som är målskytt.

Tim Dackell spär på med 5-0 efter 32:34. Almtuna drar på sig en utvisning strax efter målet men reder ut underläget. När Andreas Westlund gör 6-0 35:29 så byter gästerna målvakt – in och tar över ansvaret i målet kommer Kenny Guttelvik istället för Martin Örtegren. 6-0 är vad lagen har med sig in i pausvilan och skotten är 14-8.

Carl Danielsson gör redan efter 41:04 7-0 och ser därmed till att även inbytte Ken Guttelvik har släppt in mål i matchen. Aron Peltonen ökar på till 8-0 efter 43:43 följt av Oliver Pentler som sätter 9-0 44:18.

Tiden rullar sedan på och 57:20 drar Enköping på sig sin andra utvisning i matchen men Viktor Thures håller sin nolla intakt i målet och matchen slutar 9-0. Noterbart att vi har hela 9 målskyttar i matchen. Skotten är 16-5 i perioden och 45-15 totalt.

- Riktigt kul att se laget spela ut ordentligt. Många bitar föll på plats och kul med många olika målskyttar. Fortsatt serieledning och vi jobbar vidare, säger Jimmy Anderström.