J18: Derbyseger och säkrad plats i J18 Allsvenskan
Publicerad: 2019-12-05
Våra J18-killar gjorde det som behövdes – segern i derbyt mot Wings på bortaplan säkerställde tredjeplatsen i tabellen och spel i J18 Allsvenskan efter nyår. Almtuna slog tillbaka Wings med 5-3 i Pinbackshallen.

Almtuna får en bra start i matchen då Jacob Hedenström sätter 0-1 redan efter 02:23. Men Wings är hypersnabba att svara med en kvittering till 1-1 genom Filip Tjärnhell 02:36 – bara 13 sekunder mellan målen alltså. Lagen har sedan varsitt powerplay utan att utnyttja dessa. Vi har därför 1-1 med oss in i periodpaus och skotten är 7-11.

I andra perioden får vi först en dubbelutvisning och Wings drar sedan på sig en till utvisning innan de tidigare är över. Men gästerna kan inte få in någon puck i överläget. När Wings sedan drar på sig en ny utvisning kommer 1-2 efter 27:52 genom Richard Nilsson Sahlin 1-3 låter inte sig inte dröja då Erik Andersson kan sätta 1-3 efter 28:14 – 22 sekunder mellan målen och Wings tar nu timeout. Wings tar sedan chansen att komma tillbaka när Isac Korduner sätter 2-3 i powerplay. Almtuna kan dock sätta även 2-4 i powerplay efter 31:13 sedan hemmalaget dragit på sig ytterligare en utvisning. Skotten i perioden är 5-14.

Wings byter målvakt till den tredje perioden men 43:44 kan Almtunas Lucas Torstensson sätta 2-5 i ett nytt powerplay. Hemmalagets Alfred Aalto kan reducera till 3-5 57:03 men närmare än så kommer inte Wings. Almtuna vinner matchen och skotten är 9-3 i perioden – totalt 21-28.

J18-laget har därmed med en omgång kvar säkrat tredjeplatsen i tabellen och spel i J18 Allsvenskan som startar en bit in på det nya året.

-En svår derbymatch, vi var inte mentalt närvarande i första perioden utan vi ville bara göra poäng. Vi spelade inte som ett lag. Det blev bättre ju längre matchen led men mycket individuella misstag gjorde att matchen var jämn på tavlan. I spelet var vi dock överlägsna, säger Kalle Björklund och avslutar:
-Det viktigaste idag var att vi vann och säkrade tredjeplatsen i serien. Jag är grymt imponerad av lagets insatser när vi har haft kniven mot strupen och vunnit många matcher.