Storseger i J18 premiären
Publicerad: 2021-09-26
Idag gjorde även J18-laget sin seriepremiär och kunde vända hem till Uppsala med en storseger i bagaget från Nyköping.

04:29 öppnade Mai Crnkic målskytte för vårt J18-lag i bortapremiären mot Nyköping. Ludwig Andersson ökade på gästernas ledning 07:02 och när Nyköping drog på sig ett matchstraff kunde Almtuna segla ifrån ordentligt via två mål av Leo Krantz och ett av William Falkenhäll med en man mer på isen. Gästerna drar sedan på sig en utvisning som man reder ut innan det är pausvila och 0-5 på tavlan. Skotten är 2-18.

William Falkenhäll kan göra 0-6 22:08 och Gustav Meier står sedan för 0-7 med en man mer på banan. Här byter hemmalaget sedan målvakt. Efter att lagen dragit på sig varsin utvisning så kan Filip Ekberg 31:59 sätta 0-8 i spel fyra mot fyra. Gästerna gör även 0-9 36:10 med en man mindre på isen. Skotten i mittenakten är 11-13.

Ludwig Andersson och Jonathan Wennås ser till att det står 0-11 på tavlan innan Jonathan Kaczmarek kan spräcka Almtunas Viktor Tures målnolla med sitt 1-11 mål då klockan visar 52:15. När Almtuna drar på sig en utvisning i slutet av tredje perioden kan Leo Krantz i numerära underläget sätta 1-12 59:05. Sista minuten innehåller två mål till då Hugo Plato reducerar till 2-12 59:35 innan William Falkenhäll fastställer slutresultatet 2-13 med fyra sekunder kvar av matchen. Skotten är 18-17 i perioden och totalt 31-48.

Noterbart är att William Falkenhäll och Leo Krantz är tremålskyttar och Leo Krantz står även för två assist i matchen – totalt 5 poäng på Leo alltså.

Matchfakta

Bilden upptill är en arkivbild.

- Alla spelare i laget bidrar i matchen! Passningsspelet funkar från första nersläpp till sista. Även special teams gör vi bra hela matchen igenom. Med andra ord en grym lagvinst, säger Andrée Kallenberg.