J18: Klar seger över Huddinge
Publicerad: 2019-09-22
J18-laget startade svagt men växlade upp och kunde till slut bärga en klar seger hemma mot Huddinge idag.

Gästande Huddinge startar matchen bäst men hemmalaget jobbar sig in och får också ett powerplay. Då kommer 1-0 genom Proos när klockan står på 04:02. Men Huddinge svarar upp med en spelvändning där man sätter kvitteringen 1-1 genom, Myhrberg efter 05:00. Gästerna får sedan chansen med en man mer efter 06:38 och då kan de efter snyggt spel ta ledningen när Oby Olsen sätter 1-2 efter 07:32. Almtuna kvitterar dock till 2-2 efter 08:21 genom Asplund med ett skott utifrån och trafik framför mål. Huddinge får ett powerplay till men Almtuna reder ut det. Även Huddinge reder ut ett numerärt underläge om än med viss möda innan perioden är över. Skotten är 18-5.

I den andra perioden så tar Almtuna time out efter 06:35 då man inte är nöjda med hur spelet ser ut. Det ger inte omedelbar effekt men så småningom ser det lite bättre ut och 33:52 kan Nilsson-Sahlin ge hemmalaget ledningen med 3-2. Huddinge får sedan spela powerplay men lyckas inte få in pucken bakom Oliver Håkansson i hemmalagets mål. Almtuna går till pausvila med en 3-2 ledning och skotten är 8-4.

Direkt i inledningen av tredje perioden - det hinner gå 26 sekunder - så tar Almtuna ledningen med 4-2 genom Nilsson- Sahlin. När drygt 47 minuter spelats står gästernas målvakt William Gramme för en svettig räddning och när spelet sedan vänder drar Almtuna på sig en utvisning. Strax efter det kommer ytterligare en utvisning på hemmaspelare och Huddinge får spela fem mot tre i nästan 1:30 Nu utnyttjar gästerna sin timeout men Almtuna reder ut underläget. När Almtuna är fulltaliga så kan man ta ett starkare grepp om matchen när Erik Andersson kan göra 5-2 efter 50:34. Almtuna har ett powerplay sedan men lyckats inte sätta pucken i mål där. 6-2 kommer istället 56:32 när Lucas Torstensson kan skjuta in pucken bakom gästernas målvakt. Huddinge får ett powerplay med knappa två minuter kvar och då kan Eric Wålberg reducera till 6-3 efter 58:54. Almtuna svarar upp med ett 7-3 mål efter 59:38 genom Carl Danielsson och det blir också slutresultatet. Skotten är 14-7 totalt 40-16.