Seger mot Karlskrona
Publicerad: 2022-04-01
Junior
En lite trög start av J20-laget ikväll men sedan så tuggar man igång och vänder matchen. Man vänder på steken i tredje perioden och vinner med 5-3. 3 friska poäng in på kontot och fortsatt serieledning i en haltande tabell.

Karlskrona får en bra start då Isak Karlsson kan sätta 0-1 04:21 högt bakom Leijon med ett skott utifrån under en avvaktande utvisning. Almtuna drar på sig en utvisning 06:16 och då kan William Proos kvittera till 1-1 i det numerära underläget efter 08:03. Det är en omställning som man utnyttjar.

Karlskrona tar ledningen igen då Oscar Karlsson från slottet sätter 1-2 efter pass från bakom förlängda mållinjen. 14:19 träffar Karlskrona stolpen efter att ha snott pucken och dragit Leijon i målet. 14:37 drar Karlskrona på sig en utvisning och 15:15 kvitterar Lif från nära håll till 2-2. 17:1 har William Gustafson ett riktigt bra läge framför mål som målvakten räddar. Asplund har ett skott i målramen med dryga minuten kvar. Lagen har 2-2 med sig i periodvilan och skotten är 7-11.

21:13 in i andra perioden drar Almtuna på sig en utvisning som man reder ut enkelt. 24:48 får gästernas målvakt visa att han är duktig och avvärjer ett fritt läge för Carl Danielsson med plocken. William Proos har ett fint läge ungefär halvvägs in i perioden men avslutar över.

Det är hemmalaget som har det mesta av spelet men gästerna sticker även dom upp emellan och skapar några lägen. 13:37 drar Karlskrona på sig en utvisning men Almtuna kan inte utnyttja överläget. 17:47 kan William Hedman göra 2-3 för sitt Karlskrona efter snyggt spel i en spelvändning där han kan avsluta från högersidan.

I tredje perioden så drar Karlskrona på sig en utvisning efter 42:28 och ytterligare en efter 43:00. I spel fem mot tre kan Oliver Pentler se till att det är kvitterat till 3-3 efter 43:47 och Mai Crnkic ger sedan Almtuna ledningen med 4-3 i spel fem mot fyra 44:02. Snabb vändning i effektivt powerplay. Momentumet är i hemmalagets händer nu och man skapar mer lägen. Ny utvisning för gästerna efter 47:29 men denna gång kan gästerna hålla tätt bakåt.

52:16 kan William Proos öka på till 5-3 efter att ha skrinnat förbi sin försvarare på vänster sidan. Här tar Karlskrona timeout. Melker Kull har fritt läge efter cirka 53:45 men målvakten i gästernas mål vinner den kampen. Nytt jättebra läge för hemmalaget efter knappa 55 minuter spelade - spelet vänder och Almtuna drar på sig en utvisning. Hemmalaget reder dock ut underläget.

Gästerna behåller dock momentet och jagar en reducering. 58:26 drar Almtuna på sig en utvisning och gästerna tar ut målvakten för spel sex mot fyra. Men Almtuna håller undan och vinner med 5-4. Skoten i perioden är 9-8 och totalt 30-24.

Sett till hela matchen är segern rättvis och killarna fortsätter att imponera med en stark moral i laget. Laget leder fortsatt den starkt haltande tabellen. Man sitter i ett riktigt bra läge för att ta en av de två främsta platserna i kvalserien men än är det inte klart.

Nästa match är Malmö hemma på söndag 17:30 - kom och heja fram killarna från läktarplats.

1 Almtuna 5 matcher 20-11 (9) 13 poäng
2 Färjestad 2 matcher 8-4 (4) 5 poäng