Almtuna nollar även Pantern
Publicerad: 2018-12-12
Det blev en ny seger nere i Malmö och en ny målnolla. Almtuna nollar sin motståndare för tredje matchen i rad ikväll då man besegrar Pantern med 2-0 på bortaplan.

I den första perioden är det mest Almtuna första delen - man har också ett powerplay. Sedan jobbar Pantern sig in i matchen. Almtuna har de farligaste lägena även om det inte bjuds på jättemånga lägen. Perioden går i Almtunas favör och skotten är 6-11.

-En jäkligt bra första period borta mot Pantern. Vi åker mycket skridsko sätter hård press och är grymt aktiva över hela banan. Det är våran period fullt ut och har också ett par bud på mål där också, säger Martin Gudmundsson.

Inte heller i den andra perioden kommer det något mål. Det är Pantern som kommer ut hårdare i den här perioden och tar ett grepp om spelet. Almtuna drar på sig tre utvisningar i rad och hemmalaget trycker på. I slutet av tredje utvisningen drar dock hemmalaget på sig en utvisning och sedan ytterligare en. Almtuna spelar ett litet tag med två man mer. Men det blir inge mål här som sagt. Perioden går i Panterns tecken och skotten är 17-8.

-Det är Panterns andra period. Dom är lite hetare och får stopp på oss i mittzon och kan vända spelet där, säger Martin Gudmundsson.

I den tredje perioden ser det länge ut att bli mållöst också. Almtuna skapa i slutet ett litet tryck och Pantern får slå till icing och tar sedan timeout för att vila lite extra. Strax efter det så är det Lunsjö som bryter dödläget då han sätter 0-1 efter 56:25. En omställning och mer eller mindre två mot ett läge. Lunsjö får pucken i mittzon och går mot mål för att sedan skjuta in pucken bakom Volden i hemmamålet. 57:48 kommer 0-2 genom Liljendahl. Även det en omställning där Almtuna kommer två mot en. Forsberg för pucken och lägger en passning från vänster till Liljendahl som distinkt sätter pucken bakom Volden även han. Almtuna får en utvisning med knappa två minuter kvar och Pantern plockar sin målvakt men Almtuna håller undan och Ljung håller sin femte nolla - andra i rad - för säsongen. Skotten är 15-15 och totalt 38-34. Noterbart är också att Almtuna täcker hela 17 skott.

-I tredje perioden kommer vi tillbaka till spelet i från första perioden där vi spelar mycket puckar på kassen spelar framåt i banan och skapar mer än vad Pantern gör. Så det är fullt rättvist att vi vinner i ordinarie tid, säger Martin Gudmundsson och fortsätter:

-En stor eloge till killarna som åter igen har en grym arbetsinsats över hela banan trots att vi blir lite nedtryckta i andra och orkar ändå hålla det uppe och har ett jäkla bra tålamod.

Ja, jag såg att ni har 17 täckta skott i matchen och det vittnar ju om en stark arbetsinsats.
-Ja det låter inte helt omöjligt. Det kostar att vinna i den här ligan och det har vi nog lärt oss mer och mer att den här typen av jobb och uppoffring behöver vi ha varje kväll och killarna har köpt det fullt ut här på slutet så vi är på rätt väg, avslutar Martin Gudmundsson.