Damlaget tog första segern
Publicerad: 2021-10-06
Dam
Förlusten i premiären tog damlaget revansch på ikväll då man mötte SDE på bortaplan. Våra tjejer vände hem till Uppsala med en skön 6-3 vinst i bagaget efter hattrick av Josefin Pagander.

Hemmalaget drog på sig en tidig utvisning som Almtuna utnyttjade med sekunder kvar av överläget. Josefin Pagander var den som kunde överlista Olivia Blomqvist i hemmamålet efter pass från Misty Seastrom - 0-1 efter 05:43. Det gav vinst i seglen och Josefin skulle kliva fram mer under kvällen. När 0-2 kom 08:53 var det nämligen Josefin Pagander som åter igen noteras för målet.

Hemmalagets Andrea Kaspersen kunde reducera till 1-2 för hemmalaget efter 13:21. Men Greta Melander svarade snabbt då hon satte 1-3 efter 14:123. Det är också periodsiffrorna och skotten är 10-13.

I den andra perioden fullbordade Josefin Pagander ett hattrick när hon efter 23:25 kunde sätta 1-4. Almtuna drar sedan på sig två utvisningar och 35:17 fick Jill Moffatt se en puck hamna i nätet bakom sig när Estelle Forsberg reducerar till 2-4. Det är också vad som lyser på resultattavlan när det är dags för periodpaus nummer två. Skotten är 18-7.

I tredje perioden kan inte Almtuna utnyttja ett överläge som kommer efter drygt 47 minuter. 2-5 kommer istället 51:21 genom Ida Mattson när båda lagen är fulltaliga på isen. Med cirka sex minuter kvar så tar SDE timeout och plockar ut sin målvakt i ett försök att komma närmare. Men man lyckas inte här.

Mål för hemmalaget kommer istället när man har tagit in målvakten igen och det är Hanna Åström son kan överlista Jill Moffat för 3-5 efter 55:30. Det blir lite nerv i matchen och hemmalaget plockar ut sin målvakt igen. Men då kan Ida Wickström fastställa slutresultatet 3-6 i den övergivna målburen efter 59:59. Skotten är 10-9 i perioden och 38-29 totalt.

Laget kan alltså vända hem till Uppsala med säsongens första seger i seriespelets andra omgång. Extra kul för Josefin Pagander som egentligen skulle pausa sitt hockeyspelande denna säsong med ett hattrick så klart.