Förlust mot Tingsryd
Publicerad: 2021-01-17
Herr
En riktigt bra första period räckte inte - gästerna kommer igen och kan vända 2-0 till 3-5 och vänder hem med tre poäng i bagaget.

Gästerna har matchens första läge men Hanses är med på det avslutet. Spelet fyter sedan på utan avblåsningar och lagen turas om att vara uppe i anfallszon. Matchens första avblåsning kommer 04:13 då gästerna drar på sig en utvisning. Det utnyttjar Almtuna då Hägg framför kassen kan styra in 1-0 efter 04.32 på ett skott från Karlström.

Det ger hemmalaget energi och man är framme igen för att oroa Åhman i gästernas mål men han är med på noterna. 2-0 kommer sedan efter 09:33 då Haag tar in pucken i anfallszon, passar bak till Björkman som skjuter och Davis Karlström sätter sedan returen från nära håll. Vid powerbreak 11:25 är skotten 8-1.

Tingsryd har sitt andra avslut på mål efter powerbreaket och Hanses som har fri sikt är med på det. Med drygt 6 minuter kvar av perioden så har Hasa ett lurigt skott med trafik framför mål men Åhman räddar. Tungt skott av Aronsson och retur på det med drygt fem minuter kvar av perioden men Åhman håller tätt.

Det är helt klart hemmalaget som skapar mest och Norbäck är framme och oroar framför Åhman i bortalagets kasse. Tingsryd är nära att trycka in en puck cirka 18:00 och sedan drar Almtuna på sig en utvisning 18:04 men Almtuna reder ut det och fyra sekunders powerplay följer med in i andra perioden. Vi har 2-0 in i paus och skotten är 12-4.

Tingsryd kommer ut bra i andra perioden och 22:32 kan Janolhs göra 2-1 med ett skott utifrån som sitter högt. Det ger dem energi och man fortsätter på ett bra sätt innan Almtuna så småningom kommer tillbaka sett till spelet. Det är färre lägen och chanser nu än tidigare i matchen och vid powerbreak 31:25 är skotten 1-4 officiellt.

Men så 31:42 kommer 2-2 genom Harju som kommer två mot noll med Olhaver. Harju väljer att ta avslutet själv och det är kvitterat. Det är gästerna som har greppet nu och man har flera fina chanser att ta ledningen i matchen. Hanses i hemmalagets mål är dock med på noterna. Karlström har ett bra läge med cirka 39 minuter spelade men det kommer inga fler mål och vi har 2-2 med oss in i paus. Officiella skotten är 2-8. Lagen har så här långt haft varsin period - Almtuna den första och Tingsryd den andra.

Almtuna får ett tidigt powerplay i tredje perioden och då kan Harlestam sätta 3-2 efter 41:29. Ett mål vi sett många gånger där Mellberg vid ena stolpen spelar över en backhand till Harlestam som direktskjuter in pucken. Det blir dock snabb replik av Tingsryd som efter snyggt spel kan kvittera till 3-3 42:44. Johansson sätter en retur framför målet. Sedan är det gästerna som kommer till fler lägen än hemmalaget som dock kommer tillbaka efter ett tag. Vid powerbreak 50:06 är skotten 5-11.

Björkman täcker avslutet vid ett tre mot två-läge för gästerna. Sedan är det Haag som frestar Åhman med ett skott som han dock har fri sikt på. 53:43 kommer 3-4 genom Norberg som från nära håll hittar nätet bakom Hanses. Löf har ett lurigt avslut utifrån med trafik framför Åhman som håller tätt.

Tiden rullar på och Almtuna försöker jaga ikapp samtidigt som Tingsryd mer och mer spelar på sin ledning. Så kommer 3-5 efter 57:30 genom Svensson efter slarv av Almtuna sätter en puck från nära håll. Hemmalaget tar ut Hanses ur mål 58:38 och tar timeout strax efteråt. Men matchen slutar 3-5 och skotten är 8-17 och totalt 22-29.

Vi återkommer med eventuell tränarkommentar senare.