Huddinge fick vändas hem tomhänta
Publicerad: 2021-10-14
Junior
J18-laget ställdes mot Huddinge hemma i Upplands Bilforum Arena ikväll och kunde se till att alla tre poängen stannade i Uppsala och vår ägo. 4-2 skrevs segern till. (Bilden ovan är arkivbild).

Huddinge drar på sig en utvisning som Almtuna utnyttjar då Liam Pettersson 04:55 kan öppna matchens målskytte med sitt 1-0 mål. En dubbelutvisning efter gruff och spel fyra mot fyra strax efter ger inga mål.

Lagen drar i den 12:e minuten på sig varsin utvisning tätt efter varandra och i slutet av spelet fyra mot fyra kommer 2-0. Det är Ludwig Andersson som är målskytten efter 13:55. Almtuna klarar av ett numerärt underläge innan perioden är över och lagen tar med sig 2-0 in i paus. Skotten är 10-7.

I Andra perioden reder lagen ut varsin utvisning först. Men när Huddinge drar på sig sin andra så kan Leo Krantz öka på till 3-0 i numerära överläget. Almtuna drar sedan på sig en till utvisning och då vill inte Samuel Görnebrand vara sämre och sätter kvällen första puck för Huddinge bakom Viktor Thures i Almtunas mål efter 38:55. 3-1 är också vad lagfen går till andra pausvilan med. Skotten är 13-9.

När Huddinge i tredje perioden drar på sig två utvisningar och Almtuna får spela fem mot tre så ser Ludwig Andersson med sitt nionde mål för säsongen till att Almtuna ökar sin ledning till 4-1 efter 47:24. Almtuna reder sedan ut ett numerärt underläge.

Men med 57:14 ser Oskar Jungarve till att det blir lite nerv i matchen med sitt 4-2 mål. Strax efter så dar Huddinge på sig två utvisningar och Almtuna en i samma sekvens men inga mer mål kommer. Almtuna tar hem segern med 4-2 och skotten är 10-8 i perioden - 33-24 totalt.

Segern innebär att J18-laget behåller andra plats bakom Djurgården. Serien har för övrigt delat upp sig i två delar tidigt där de fem lagen översta lagen har skaffat sig ett glapp ner till övriga.

- Vi vinner rättvist bidag. Alla i gruppen bidrar till segern. Utvisningarna vi fick med oss utnyttjade vi ordentligt idag. Viktor Thures i mål levererade under hela matchen och var en stor bidragande faktor till vinsten, säger André Kallenberg.