Kontraktet säkrat
Publicerad: 2022-03-16
Herr
Det behövdes en poäng ikväll för att HockeyAllsvenska kontraktet definitivt skulle vara säkrat oavsett vad som hände nere i Ljungby. Västerås tar ledningen tidigt men vi kommer över chocken och svarar snabbt och vänder även till ledning. Västerås får en tidig kvittering i tredje perioden men det blir en poäng och 2-2 efter full tid. Västerås kan sedan avgöra i slutet av förlängningen.

Västerås tar tidigt ledningen i matchen då Kangas hittar rätt med ett skott utifrån som går in lite väl enkelt och det står 0-1 02:25. Men Almtuna svarar snabbt då Harlestam åker fram och drar Västerås målvakt för att lägga in 1-1 i öppet mål 03:54.

Det är Almtuna som sedan skapar flest chanser i perioden. Västerås har ett läge framför mål där avslutet går över och Almtuna har några bra lägen dom också. Västerås drar på sig en utvisning i slutet av perioden som följer med in i andra perioden. Skotten efter första perioden är 8-2.

Almtuna lyckas inte utnyttja de sista 55 sekunderna i powerplay som man får inleda andra perioden med. Gästerna drar på sig en ny utvisning efter 22:15 och hemmalaget skapar ett par lägen men kan inte utnyttja denna utvisning heller. Men 2-1 kommer istället efter 25.29 genom Harlestam som faktiskt missar avslutet lite på en retur vilket ställer Blomquist i Västerås mål och pucken glider retfullt in i målet.

Almtuna drar sedan på sig en utvisning 26:46 men man reder ut det underläget. Det är fortsatt Almtuna som skapar mest lägen i matchen men lagen går till pausvila med 2-1 på tavlan. Skotten är 15-10.

Västerås kan efter 43:35 kvittera till 2-2 när man efter Almtuna slarv får en snabb omställning och snyggt spel där Fryklund är den som sätter pucken bakom Andrén. Matchen tar n mer fart än tidigare och båda lagen skapar sina lägen. Västerås drar på sig en utvisning efter 46:51 men Västerås håller tätt bakåt.

Tiden rullar sedan på och Västerås drar på sig en ny utvisning 52:46 men inte heller här hittar man nät bakom Blomquist i gästernas mål. Sist minuterna blir nervösa för många i publiken då Södertälje har vänt nere i Ljungby och leder med två mål. Skulle Västerås ta hem segern i ordinarie tid så blir det ju en målskillnads affär. Men Almtuna kan till slut bärga den där poängen som man skulle klara sig på. Det står 2-2 efter ordinarie tid och skotten är 9-7.

När signalen gått för full tid så bryter jubel ut bland publiken och även i hemmalagets spelare och ledare.

I förlängningen sedan så kan Västerås Fryklund avgöra med sitt 2-3 mål efter 64:12. Skotten är 1-5 i förlängningen och 33-24 totalt.