Tuff förlust i Södertälje
Publicerad: 2019-12-20
Släkten är värst - ja idag stod före detta Almtuna-spelarna Blomstrand och Janolhs för tre mål mot sitt gamla lag. En glödhet Olesen stod också för 1 mål och 4 assist i en match där hemmalaget hade sargstudsarna med sig - 5-3 slutade det sedan Liljewall avgjort i öppen kasse.

Hemmalaget börjar starkt och får också spela i numerärt överläge efter cirka 4 minuter. men Almtuna försvarar sig bra och reder ut det. Tidigare Almtuna-spelaren Blomstrand är på spelhumör och den som skapar mest för Södertälje som fortsätter föra matchen. Vid powerbreak 10:18 är skotten 8-2.

Almtuna jobbar sig tillbaka och hemmalagets anstormning bedarrar sedan. Gästerna kan komma fram och skapa lägen. Med 24 sekunder kvar av perioden får Almtuna en ny utvisning som följer med in i Andra perioden. Skotten är 8-6.

Södertälje inleder med en man mer och med 7 sekunder kvar på utvisningen - 21:17 - kan Blomstrand göra 1-0. Det är i en omställning där man kommer i två mot ett läge. Olesen och Blomstrand passar varandra fram och tillbaka och Blomstrand blir ren med Rosengren och placerar in pucken i mål. Hemmalaget får naturligtvis energi och fortsätter att ligga på.

Men 26:44 kan Fakt kvittera till 1-1 efter ett skott utifrån som tar på en spelare framför mål och ger Fakt läget i slottet - han lyfter sedan in kvitteringen bakom Pogge. När Södertälje sedan drar på sig en utvisning så kan Almtuna etablera sig i anfallszon. En sekund efter att hemmalaget blir fulltaliga så kommer 1-2 genom Liljendahl. han passar Mårtensson som skrinnar ner bakom kassen och lägger in pucken framför mål vid första stolpen där Liljendahl placerat sig och kan sätta pucken högt på plock-hands sidan bakom Pogge. Vid powerbreak är sedan skotten 3-4.

Almtuna har ett bra läge genom Harlestam och i efterdyningarna så blir det en dubbelutvisning som dock inte ger matchen något mer mål. Almtuna drar sedan på sig två nya utvisningar varav den sista följer med in i tredje perioden. Skotten är 9-6.

Södertälje inleder med en man mer i tredje perioden men Almtuna reder ut det enkelt. Sedan blir det ganska avvaktande spel från båda lagen. 45:37 kan Olesen kvittera till 2-2 efter en sargstuds som ställer Almtuna och Olesen kan sätta pucken bakom en oförberedd Rosengren. Ny energi i hemmalaget och då kan Blomstrand göra 3-2 efter 46:45 när han håller sig framme på en rutur efter en spelvändning. Almtuna kan dock kvittera till 3-3 genom Åsell 50:27 då han styr in ett skott från Hasa framför målet. Vid powerbreak är skotten 4-4.

Almtuna har en fortsatt bra period efter powerbreaket utan att få till något mål framåt. Så kommer en ny studs i sargen som ställer Almtuna - olesen snappar up pucken och passar Janolhs som drar Rosengren och lägger in pucken till 4-3 efter 56:45. Almtuna tar timeout och satsar på att plocka ut Rosengren redan efter 56:57 men då kan Liljewall fastställa slutresultatet 5-3 i öppen kasse efter 58:12. Skotten är 8-8 och totalt 25-20.

Idag var det sarg-studsarnas match.
-Ja idag var det studsarnas match. Två olyckliga studsar som i slutändan kostar oss matchen. En tuff avslutning inför juluppehållet men vi förtjänar mer idag, säger Martin Gudmundsson.

Jag tycker faktiskt att innan dom gör sitt 4-3 mål så ser ni piggare ut än vad dom gör i tredje perioden.
-Ja men jag tycker också fram till att dom gör 2-2 har Södertälje ingenting ute på banan. vi spelar av minutrarna bra där. Sen blir det en olycklig sargstuds och 2-2 och sen blir det skott och retur 3-2 sedan kommer vi ikapp ändå och ytterligare en konstig studs till 4-3. Ahhh Idag tycker jag att vi förtjänar mer än vad Södertälje gör för att jag tycker att vi är bättre över dom här 57-58 minuterna.