En poäng mot Tingsryd
Publicerad: 2020-01-15
Herr
Tingsryd kopplade greppet om matchen och hade 0-2 men Almtuna krigade sig tillbaka och det stod 2-2 i full tid. Gästerna avgjorde sedan tidigt i förlängningen och fick med sig bonuspoängen hem.

{!A}
{!B}

Gästande Tingsryd var det bättre laget i första perioden och det är dom som kan ta ledningen efter 07:22 genom Carlsson. Han är på och styr ett skott utifrån framför målet. Lagen har sedan varsin utvisning som går i varandra och i spelet fyra mot fyra så fåt Tingsryd in en puck som dock döms bort efter videogranskning.

Men ett par minuter senare kommer -2 istället genom Stål-Lyrenäs som i powerplay får gott om tid att skikta ock skjuta in pucken bakom Rosengren i powerplay. Almtuna svarar dock snabbt genom Lassen som kan sätta 1-2 efter 15:16. Han passar bakom målet - går in framför det samma och får pass tillbaka och kan slå in pucken bakom Söderblom i gästernas mål. Lassens första mål i Almtuna när det gäller tävlingsmatcher. Det får Almtuna att vakna till och fyllas av energi. Men det blir inga fler mål i perioden. Skotten är 15-10.

I den andra perioden är det Almtuna som är det bättre laget. Båda lagen har varsin utvisning men det kommer inga mål i mittenakten. Skotten är 15-7.

Tredje perioden präglas mycket av att gästerna vill försvara sin ledning samtidigt som Almtuna jagar för att komma ikapp. Efter 51:52 kommer också kvitteringen till 2-2 genom Mattias Johansson. Det är ett skott utifrån och han kastar sig mot returen och kan slå in den i gästernas mål. Mot slutet av perioden känns det som att båda lagen är rädda om sin poäng. Skotten är 9-5.

Matchen avgörs tidigt i förlängningen - Stål Lyrenäs gör sitt andra mål i matchen redan efter 60:36. Han får fritt läge och kan lägga in pucken mellan benen på Rosengren. Skotten blir totalt 39-25 i matchen och Tingsryd tar med sig bonuspoängen hem från Uppsala.