Dam: Serieledarna blev för tuff uppgift
Publicerad: 2019-10-20
Dam
Almtuna ställdes mot serieledande Södertälje i Gränbyhallen idag - gästerna har ångat på i serien så här långt och endast tappat en poäng. Det blev också gästerna som kunde vända hem med alla tre poäng idag - segersiffrorna blev 4-1 för Södertälje.

Södertälje rivstartar matchen med mål redan efter 15 sekunder av Isabella Horvath. 0-2 kommer också efter 05:47 genom Sandra Halldén - greppet om matchen är därmed taget. Almtuna kan dock reducera till 1-2 efter 09:30 genom Olivia Barragree. Skotten i perioden är 7-15.

-Södertälje får kliva in i vår zonenkelt efter tekning och 0-1 sedan 0-2 strax efter också. En onödigt bra utdelning för Södertälje och det blev en tung start för oss. Men tjejerna jobbar på och får utdelning på ett backskott som styrs in, säger Harri Mannström.

I andra perioden får Almtuna chansen i två raka powerplay utan att kunna utnyttja det. När klockan visar 29:16 kan Sandra Halldén sätta 1-3 för sitt Södertälje och man har en tvåmåls ledning med sig in i pausen. Skotten är 10-21.

--Vi får spela powerplay men får inte till det, Södertälje spelar ett smart boxplay. Tjejerna är ändå bra med i perioden, säger Harri Mannström.

I tredje perioden drar Almtuna på sig två utvisningar som man dock reder ut. Men så 50:02 kan Linnea Adelbertson fastställa slutresultatet 1-4. Almtuna har visserligen ett powerplay till innan matchen är över men får inte in någon mer puck bakom Klara Larsson i gästernas mål. Skotten är 8-14 och totalt 25-50.

-Tjejerna kämpar på och står upp bra mot Södertälje men vi lyckas inte få utdelning på de chanser vi har, säger harri mannström.