Enkel seger för Vita Hästen
Publicerad: 2020-01-22
Vita Hästen är ett lag vi har svårt för men det brukar bli jämna matcher. Ikväll blev det dock en enkel seger för Norrköpingslaget som kunde vända hem med hela 5-0 som segerresultat.

Gästerna kommer ut starkt från starten så sticker Almtuna upp och spakar ett bra läge men avslutet går utanför. Strax efter ett bra läge för gästerna som dock inte får till avslutet i omställningen. 0-1 kommer dock efter 03:05 genom Istvan Bartalis som får öppet mål på höger sidan. Vita Hästen får sedan ett powerplay efter 03:42 och har ett bra läge i överläget men inget mål faller. Efter cirka 8-9 minuter kommer hemmalaget igen och har lite tryck i anfallszon. Gästerna lyckas dock blocka många av avsluts-lägena för hemmalaget. Vid powerbreak är skotten 2-3.

Almtuna drar på sig en ny utvisning 10:58 i samband med powerbreaket. 2-0 sitter i numerära överläget men det döms bort efter videogranskning för hög klubba. Almtuna reder sedan ut resterande tid också. 0-2 kommer sedan istället 16:17 efter ett individuellt misstag som ger Cruseman läget och lite får lätt kan få in pucken bakom Eliasson. Här byter Almtuna målvakt och in kommer Rosengren. Det är också resultatet lagen har med sig in i periodpaus - med 6 sekunder kvar drar Vita Hästen på sig en utvisning. Skotten är 3-6.

Almtuna börjar med en man mer men gästerna reder ut det. Almtuna Nilsson -Sahlin får ett friläge som räddas och i samband med det åker han på Kokmans benskydd vilket ger en utvisning för hemmalaget. I slutet av utvisningen så drar Almtuna på sig en ny utvisning som verkställs strax efter att hemmalaget blivit fulltaliga. med 26 sekunder kvar av powerplayet drar Vita Hästen på sig en utvisning. Men inga mål kommer under utvisningarna. Vid powerbreak är skotten 2-4.

Tiden flyter på i perioden men efter 36:24 är det hemmalaget som drar på sig en utvisning - då kommer 0-3 efter 16:43 efter en solorajd av Istvan Bartalis. Det är också ställningen efter två perioder och skotten är 3-7.

I tredje perioden försöker Almtuna gå för att komma närmare men Vita Hästen som naturligtvis är nöjda med resultatet fortsätter att neutralisera hemmalagets anfall på ett bra sätt. Efter 48:10 kan Jens Holmström sedan slå in en retur i öppet mål. Vid powerbreak är skotten 2-4.

Vita Hästen åker på en utvisning vid en tekning strax efter powerbreaket sedan man först varnats. Almtuna ligger på och skjuter en del men gästerna reder ut underläget. tiden rullar på sedan och 59:31 kan Simon Fernholm skjuta in 0-5 från blå vilket blir matchens slutresultat. Skotten är 3-9 och totalt 9-22.