Drömstarten räckte inte
Publicerad: 2020-01-11
Almtuna fick en drömstart och tvåmåls ledning tidigt i matchen mot Timrå. Men det räckte inte då hemmalaget kunde vända och ta ett bastant grepp om matchen i andra perioden. Killarna gör dock ett ärligt försök i den sista perioden men Timrå kan säkerställa en klar seger i en målrik match.

Timrå kommer ut starkt i matchen men det är Almtuna som öppnar målskyttet då Liljendahl efter 03:14 kan sätta 0-1 bakom Brattström sedan han fått passet över centrallinjen och dragit målvakten för att sedan lägga in pucken. När Timrå drar på sig en utvisning så håller sig Liljendahl framme igen och kan trycka in en retur framför mål i en bökig situation till 0-2 efter 06:34. Timrå svarar dock omgående genom Boyce-Rotevall som tar pucken i egen zon - avancerar och skjuter in 1-2 efter 06:57. Hemmalaget har en riktigt bra chans till kvittering på slutet men 1-2 står sig och skotten är 13-7.

Almtuna drar på sig en tidig utvisning och då är Hartmann framme. Först räddar Eliasson ett bra läge för Hartmann men han får revansch lite senare då han kan kvittera till 2-2 efter 21:27 i överläget när han slår in en retur framför målet. Redan efter 22:24 kan sedan Berglund ge hemmalaget ledningen med 3-2 efter en snygg backhandspass som ger honom läget. Almtuna tar här timeout.

Gästerna repar lite mod och skapar några lägen innan Timrå är framme i fint läge. Sedan är det Mårtensson som har en puck - lös visserligen - i stolpen. Almtuna drar på sig en ny utvisning och då är det Berglund som efter snyggt spel får öppet läge och kan öka på till 4-2 efter 28:49 i överläget på en överspelad Eliasson. 5-2 kommer 30:57 genom Lundin som blir frispelad i slottet och inte gör något misstag.

Almtuna reducerar till 5-3 efter 36:25 genom Mattias Johansson som kan stänka upp pucken i krysset bakom Brattström efter fint förarbete av Åsell. Timrå drar på sig en utvisning men Almtuna kan inte utnyttja läget utan istället kan Lundin sätta 6-3 efter 39:59 - Hemmalaget bryter en passning och pucken letar sig ut till Lundin som precis kommer in från utvisningsbåset och skrinnar mot mål för att sätta pucken mellan benen på Eliasson. Skotten är 12-5.

Almtuna byter målvakt i pausen och in kommer Rosengren. Timrå drar på sig en tidig utvisning och då kan Harlestam sätta 6-4 efter 41:06 med ett skott från blå och trafik framför mål. Man får lite vittring och energi samtidigt som Timrå så klart gärna mest bara spelar av perioden. Almtuna skapar en del lägen men inget mer mål kommer. Istället kan Lundin sätta 7-4 efter 53:05 på deras första avslut på mål i perioden. Det är Dahlén som rundar kassen med pucken och passar in över centrallinjen nära målet och Lundin klipper till från dålig vinkel. Som Grädde på moset kan sedan Ragnarsson sätta 8-4 efter 55:52 med ett skott i fritt läge från höger.

Hattrick av tidigare Almtuna-spelaren Lundin och fem av Timrås mål görs av tidigare Almtuna-spelare då Hartmann och Ragnarsson också fick nätkänning idag.

-En bra första period på bortaplan där vi gör två mål och har en br känsla inför den andra perioden. Men vi blir lite för ihåliga i andra och börjar jaga när dom gör två snabba där och det blir helt enkelt lite för enkla insläppta mål för att vi ska vara nöjda. timrå fortsätter att pumpa på och vi mäktar inte med den andra perioden där dom får ganska långa anfall och trycker tillbaka oss och det blir lite markeringsmissar och glömmer att ta bort folk framför kassen som gör att det rinner iväg. Sen gör vi ett gott försök i sista perioden och gör 6-4 och har lite hugg och känning på dom men då kommer 7-4 omgående, säger Martin Gudmundsson.

-Det är väl inte mycket att säga om. Gör Timrå 8 mål på oss då vinner man inga hockeymatcher. Det är ganska lätt analyserat. Vi måste ju tighta ihop oss och vara bättre defensivt idag. Vi gör ändå 4 på bortaplan och det ska räcka för oss i alla fall för att vi ska ha en chans att få med oss poäng hem från Timrå. Det är en lite besvikelse hur vi agerar utan puck.

Men ni faller inte ihop helt och lägger er ner och dör efter andra i alla fall utan gör ju ett försök att gå för det.

-Ja men det tycker jag ändå. killarna svara upp på det vi pratade om i pausen där. Att vi ska falla tillbaka till vårt DNA så snabbt som möjligt och försöka ge det en chans i alla fall. Som helhet behöver vi spela en tightare hockey och vara jäkligt noggranna med pucken och spela lite enklare. Det måste finnas med spelbarhet så vi inte sätter varandra i klistret.