Tennis-siffror i Norrköping
Publicerad: 2019-01-16
Vita Hästen må vara seriejumbo men dom är ett av seriens formstarkaste lag just nu. Ikväll kunde dom besegra Almtuna i sin hemmaborg med tennis-siffrorna 6-3.

Det är Almtuna som gör matchens första mål när Rollin-Carlsson kan slå in en retur framför mål efter 18:40. Några fler mål får vi inte se i den första perioden där skotten är 12-13.

Om första perioden är målsnål så lossnar den biten i mittenperioden. Gunnarsson kan kvittera till 1-1 22:46 i powerplay sedan han framför mål kan trycka in pucken. Snabbt kommer också 2-1 till hemmalaget då Ahnelöv enkelt kan trycka upp pucken högt på plockhands-sidan för Fröberg 24:44. Almtuna kan dock kvittera till 2-2 efter 33:16 i powerplay. Det är Hertzberg som skjuter utifrån och pucken letar sig till slut in - frågan är om någon var framme och petade in den framför målet. Men Hemmalaget svarar snabbt då Elgestål lite för enkelt smyger fram och fri framför målet kan styre in en passning från vänster efter 34:45. Skotten i perioden är 8-14.

I tredje perioden försöker Almtuna jaga ikapp och skapar en del lägen men det är Vita Hästens Andersson som kan sätta 4-2 efter 51:04 i ett två mot ett läge där puckföraren passar till honom och han skjuter in pucken högt via ribban och in. Direkt efteråt kommer också 5-2 - klockan tickar bara fram till 51:37 när Eriksson får ett friläge och säkert sätter pucken i mål. Det är mer eller mindre plösen över Almtuna med dessa två snabba mål. Almtuna tar timeout och lyckas ändå via Hertzberg reducera till 5-3 genom Hertzberg som direkt efter tekning till vänster kan skjuta in pucken bakom en skymd Kokman. När Almtuna sedan plockar ut målvakten i ett sista försök att komma ikapp så kan Samuelsson fastställa slutresultatet 6-3 i öppen kasse. skotten är 10-16 och totalt 30-43.

-Känslan är att vi är lite tagna av stundens allvar. Känner inte riktigt igen oss i första perioden. Vi tycker att vi kommer igång lite mer i andra i.a.f. med skridskoåkning och intensitet. Vi hamnar lite snett i matchen även om vi får första målet så är det när de får göra 2-2 och 3-2 så blir vi lite för jagandes igen i spelet och öppnar upp oss och orkar bibehålla tålamodet, säger Martin Gudmundsson och fortsätter:
-Det blir väl lite så när alla känner att dom vill göra rätt för sig och vill hitta igen i matchen och försöka få till kvittering. Då kommer 4-2 som ett brev på posten och sen 5-2. Nej det är tungt.

Dom får göra lite för lätta mål på oss ikväll -Ja men det blir väl lite så framför allt i tredje när vi försöker gå för det och dom får en två-etta på oss och mål och sen 5-2 direkt efter, avslutar Martin Gudmundsson.