Dam: Knapp förlust mot AIK
Publicerad: 2019-10-25
Dam
Våra damer åkte idag till Stockholm för att möta AIK. Det blev tyvärr inga poäng med hem till Uppsala då hemmalaget kunde vinna med knappa 4-3.

Almtuna får en bra start då Emelie Cordoba kan göra 0-1 redan efter 01:57. Hemmalaget kunde dock sedan kvittera till 1-1 efter 07:33 genom Alva Hellqvist. Almtuna reder ut ett boxplay men så 17:21 kan AIKs Felicia Levin ge hemmalaget ledningen med 2-1 vilket också är ställningen i paus. Skotten är 10-3.

I den andra perioden får Almtuna chansen i powerplay men då gör AIKs Aoife Leacy 3-1 i numerärt underlägen. Tungt för Almtuna. Men 38.23 kan Julia Weckström reducera till 3-2 i powerplay istället. Skotten är 13-13.

I den tredje perioden fredar Almtuna sig i ett boxplay men 4-2 kommer sedan istället efter 48:58 genom Moa Carlsson. Almtuna reducerar åter igen i powerplay då Emelie Cordoba blir tvåmålsskytt efter 52:55. AIK drar på sig en utvisning till mot slutet men klarar av att hålla rent där och vinner därmed matchen med 4-3. Skotten är 5-18 och totalt 28-34.

-Vi får en bra start med mål i andra bytet. I den andra perioden är vi inte riktigt med i början men tar sedan tag i spelet. Den tredje perioden ärbättre och tjejerna skapar många chanser - men vi kommer inte ikapp, stolpe ut i tredje, säger Tom Holén.