Rättvis Mora-seger
Publicerad: 2020-10-30
Herr
Det brukar vara svårt att åka till Mora och hämta hem poäng. Kvällens match var inget undantag. Mora vinner rättvist och segersiffrorna blir 4-3.

Almtuna som kom lite sent till arenan ikväll fick en kanonstart då Harlestam gör 0-1 redan efter 01:27. Mellberg får med sig pucken i motion och passar Harlestam som från vänster skjuter in pucken bakom Lindbom, pucken tar på en försvarares klubba vilket hjälper till. Mora svarar dock snabbt när man får spela powerplay. Det är Stål-Lyrenäs som står för 1-1 efter 04:38 då han ren i slottet får passet från bakom mål. Skotten är sedan 5-2 vid powerbreak.

Almtuna kan ta ledningen igen efter 13:58 genom Johansson. Hasa står för passet in från vänster och Johansson styr in pucken vid bortre stolpen. Hemmalaget har en chans till i numerärt underläge men Almtuna reder ut det på ett bra sätt. Det är en ganska jämn period där skotten är 6-5. Mora har en puck i utsidan av stolpen och Almtuna har ett par riktigt fina lägen för mål också.

Mora får en fin start på andra perioden då Persson kan kvittera till 2-2 efter 21:24 efter att Almtuna inte får pucken dit dom vill efter att pucken styrt på två skridskor. Det ger Persson läget framför mål efter pass från Carlsson. Almtuna har sedan ett skott som går genom Lindbom och i stolpen. 28:20 är det Persson som är framme igen och tar vara på en retur då pucken ligger mellan Hanses benskydd. Almtuna reder också ut ett numerärt underläge med besvär. Det här är Moras period och man vinner skotten med 18-7.

Hemmalaget startar tredje perioden bra och 4527 kommer också 4-2 genom Stål-Lyrenäs. Han vänder spelet på egen hand från egen zon och trampar upp för att avsluta med ett distinkt skott. Almtuna försöker sedan komma ikapp men hemmalaget har bra kontroll på matchen som man vinner rättvist ikväll. På slutet plockar Hanses ut ur målet och med 1,5 sekunder kvar kan Hasa sätta 4-3 efter efter vunnen tekning och skott utifrån i fritt läge. Mora vinner matchen med uddamålet och skotten är 11-7 i perioden - totalt 35-19.

- Vi förtjänar 0 poäng tycker jag. Vi får lite grann det vi ska ha, jag tycker inta att vi är mentalt på rätt ställe helt enkelt. Vi har inte rätt närvaro i matchen som vi behöver ha. Det är ganska lättananlyserat faktiskt, säger Robert Kimby efter matchen.