Mora vinner första ronden
Publicerad: 2021-03-05
Det var länge jämt och det stod och vägde men till slut kunde Mora ta hem segern i kvällens möte. Dalalaget hade 2-1 och vi har en träff i stolpens innersida för 2-2 finnan Mora till slut kunde säkra segern.

Almtuna är de som kommer till anfall och avslut på mål först. Men så drar man på sig en tidig utvisning (01:02) och då kan Carlsson sätta 0-1 efter 02:02. Han står framför mål och kan trycka in ett inspel från högersidan. Tiden rullar sedan på och båda lagen har sina lägen men det är Mora som för spelet mest. 09:35 drar Mora på sig en utvisning och Almtuna skapar några fina lägen men hemmalagets Ward håller tätt bakåt. Vid powerbreak 11:45 är skotten 7-6.

Tiden rullar fortsatt på med Mora som det lag som för spelet och kommer till avslut. Almtuna har svårt att få till något på mål när man kommer upp i anfallszon. Efter 18:20 drar Mora på sig en ny utvisning men ”bortalaget” reder ut det ganska enkelt. Med in i paus har lagen 0-1 och skotten är 7-9.

Almtuna inleder andra perioden med en man mer i 40 sekunder men inget mål kommer här. Efter 21:19 drar sedan Almtuna på sig en utvisning men Almtuna och Sahlin håller tätt. Vi får sedan se två lag som har ganska bra kontroll på varandra och det är få riktigt heta chanser - mora har dock mest puck. Mora drar på sig en utvisning efter 30:37 och vi har powerbreak vid den signalen - skotten är 1-3.

I powerplay kan sedan Almtuna kvittera till 1-1 efter 31:01 genom Andersson som kan sätta en retur bakom Ward. Mora svarar dock efter 32:16 genom Ljungren. Det är en miss av Almtuna i mittzon som ger Ljungren fritt läge och han är säker i avslutet. Det är sedan fortsatt ”bortalaget” som har mest puck och kommer till avslut på mål även om det inte är jätteheta chanser. Efter 38:44 så drar Mora på sig en utvisning men det kommer inget mål här. Det står 1-2 i paus och skotten är 5-10.

Almtuna startar med en man mer i 01:16 men Mora håller undan. Med cirka 43:20 spelat står Sahlin för en riktigt bra räddning efter att dem haft ett bra tryck mot vårt mål. Almtuna försöker jaga kvitteringen och man har ett bra läge framför mål och strax efter har Wiå en backhand i Wards stolpe. Efter 51:09 är det powerbreak och skotten är 6-5.

Tiden rullar på sedan utan riktigt heta chanser. Almtuna måste jaga samtidigt som Mora kan spela mer och mer på sin ledning. Det känns som att Mora har bra kontroll på Almtuna och 57:00 kommer också 1-3 genom Johansson som skjuter utifrån och in bakom Sahlin. Almtuna försöker reducera och Norbäck har ett bra läge men inget mål där. Almtuna plockar ut Sahlin ur målet 58:36 men då kan Moras Lundqvist sätta 1-4 i den tomma buren 59:16. Det blir också slutresultatet och skotten är 9-8 totalt 21-27.

- Jag tycker inte vi ger oss själva chansen i första perioden och hamnar i en dålig sits därifrån. Sedan tycker jag att vi lyfter upp oss och är betydligt mer aggressiva i andra och tredje. Det är rätt små marginaler att vi får kvittera till 2-2 men det är inte vår dag idag, säger Robert Kimby.

Dom känt ganska tunga att möta.
_- Jo men det är dom samtidigt som jag tycker att i andra och tredje släpper vi inte till så mycket farliga lägen, ja dom har ett riktigt bra läge i tredje, och vi håller oss borta från deras farliga spelvändningar. Men vi behöver bli lite aggressivare än då över hela banan.

Ja det var ju som du sa små marginaler. Det var väl innersidan av stolpen Wiå hade till en kvittering.
- Ja precis men det är bara att hopa upp på hästen i morgon igen, avslutar Robert Kimby.

Redan klockan 15:00 i morgon spelar lagen returmatchen uppe i Mora.