Förlust ikväll igen
Publicerad: 2020-10-05
Herr
Det var tunga mål som avgjorde igår och det var tunga och psykologiska mål som avgjorde idag igen. Ledning med två mål vändes till förlust med två mål idag. Det tillsammans med att orken tröt gör att man förlorar.

Tingsryd är mest på hugget inledningsvis och det gör att Almtuna drar på sig två tidiga utvisningar där man hade 19 sekunder i spel tre mot fem. Men Almtuna reder ut det hela.

Hemmalaget är sedan fortsatt klart bäst i perioden men 12:53 får Almtuna chansen i powerplay. Man skapar ett stort tryck mot hemmakassen och 14:19 kommer 0-1 genom Harlestam. Stort tryck och fint spel som sagt där Mellberg bakom mållinjen till vänster om målet passar in till Harlestam på högersidan och han gör inget misstag. Den utvisningen vänder på spelet för sedan är det Almtuna som har momentum och det bättre laget. Skotten är 8-11.

Hemmalaget drar på sig en tidig utvisning i andra perioden och efter ett hårt tryck från Almtuna så kommer 0-2 efter 22:43 genom Haag. Det är ett pass över från höger till vänster och ett direktskott upp i närmaste krysset.

Tingsryd kommer dock igen och 28:24 kommer 1-2 genom Elvenes. Slarv från Almtuna gör att Tingsryd kan behålla pucken i anfallszon och efter ett pass över centrallinjen sitter ett lågt skott i bortre hörnet. Lagen har varsitt powerplay sedan där Almtuna skapade mest i sitt men inga mål kommer. Hemmalaget kan kvittera till 2-2 efter 38:49 genom Fällström som sätter ett direktskott mitt i slottet efter ett hårt tryck. Det hårda trycket fortsätter och 39:58 kommer också 3-2 genom Elvenes som kan slå in en retur framför mål. Psykologiskt viktiga mål för hemmalaget. Skotten är 14-12.

I tredje perioden tar Tingsryd ett starkt grepp om matchen och efter ett bra tryck så kommer 4-2 genom Åkesson när det gått 43:42. Han går mot mål skjuter och lägger sedan in den egna retur med en backhand.

Om slutet på andra var tungt så blev det inte bättre här. Almtuna försöker men hemmalaget har ett bra grepp om matchen och man reder ut ett numerärt underläge efter drygt halva perioden. Almtuna tar ut Hanses cirka 2:30 kvar och man får också en straff efter 58:10 som hade kunnat skapa nerv men Haag misslyckas med en dragning och Åman kan få undan pucken. Det sista som händer är en utvisning för hemmalaget med tre sekunder kvar. Skotten i perioden är 6-9 och totalt 28-32.

-Vi orkar inte riktigt lika mycket idag. Igår är det lite mer tillfälligheter men idag tycker jag att vi förlorar mer på våra egna värderingar och beslut, säger Robert Kimby

Det blir ju några riktigt jobbiga mål idag igen där i slutet på andra perioden.
-Vi måste lära oss att spela på när man har ett sådant där läge och leder med 2-1 i slutet. Att klara av att rida ut det. Dom får ju momentum där och det är klart att det blir väldigt avgörande då. Men det finns fortfarande mycket bra att ta med oss från de här två matcherna. Surt att vi inte får mer betalt än en poäng. Jag tycker att vi är värda tre poäng alla gånger på dom här matcherna. Men det är som det är och vi får ta med oss de bra sakerna och får jobba på resten, avslutar Robert Kimby

Nu reser laget hem i natt och är hemma tidigt i morgon bitti. Man tar en vilodag på tisdagen för att sedan träna på onsdag morgon innan man åker till Södertälje för match på kvällen.