Sen vändning av J20-laget
Publicerad: 2021-09-27
Först i sista perioden kunde J20-laget få hål på kvällens motståndare Hanviken. När väl första målet kom kunde man sedan också vända och vinna matchen.

Hanviken drog på sig två utvisningar utan att gästerna kunde utnyttja dessa. När det sedan var hemmalagets tur att spela med en man mer så tog man ledningen med 1-0 efter 17:30 genom Linus Unger. Den ledningen höll man perioden ut trots att man i slutminuten drog på sig en utvisning till. Skotten är 6-11.

Almtuna inleder med en man mer i andra perioden men kan inte överlista Hanvikens målvakt Hampus Salmson. Perioden blir mållös trots att de båda lagen har varsitt numerärt överläge till. Skotten är 11-7.

I tredje perioden kan Almtuna äntligen få utdelning i ett numerärt överläge när Rasmus Blomqvist 43:57 kan få hål på Hampus Salmson i hemmalagets mål. Rasmus Blomqvist ger också gästerna ledningen med 2-1 efter 47:51. Strax efter får Hanviken chansen med en man mer men Almtuna och Anton Danell håller tätt. 58:17 säkrar Niclas Gruvstål segern för Almtuna då han sätter 1-3 vilket också blir slutresultatet. Skotten är 5-18 och totalt 22-36.

- Vi möter ett taktiskt skickligt Hanviken, samtidigt som vi inte får det att stämma riktigt de första 40 minuterna. Vi får analysera varför det var så. Sedan vrider vi upp i tredje perioden och hittar en väg att vinna, det var starkt av killarna, säger Jimmy Anderström.