J18: En poäng i serieavslutningen
Publicerad: 2020-03-01
Junior
J18-killarna fick en poäng med sig i den betydelselösa serieavslutningen. Gästande Modo kunde i förlängningen avgöra och ta med sig en 3-2 seger hem och fick därmed revansch för förlusten mot oss tidigare under serien i Örnsköldsvik. Nu väntar ett slutspel lite längre fram i mars för våra killar.

{!B}

Gästande Modo kan ta ledningen i matchen efter slarv från Almtuna då en spelare lägger blindpass in framför mål till en ren Vilgot Dahlén som drar Oliver Håkansson i målet och lägger in pucken i öppet mål - 0-1 02:41. Almtuna får chansen med en man mer 06:26 men Modo reder ut underläget. 15:09 är det Modos tur att få spela med en man mer men även Almtuna håller rent i sitt boxplay. Lagen har 0-1 med sig in i periodpaus och skotten är 3-8.

Även i Andra perioden kan Modo göra mål och öka på sin ledning när Julius Holgert sätter 0-2 23:42. Almtuna kan sedan reducera till 1-2 efter 30:47 genom Lucas Torstensson som sätter ett skott från blå. Strax efter får hemmalaget också chansen i powerplay och då kan Erik Andersson snappa upp pucken nära mål och bryta in ren med Joel Bilander och lyfta in kvitteringen till 2-2 32:12 med en backhand. Hemmalaget ligger på för ett ledningsmål och då tar Modo timeout. 13:47 drar Modo på sig en ny utvisnings man dock reder ut. Tiden rinner sedan på och 39:46 drar Almtuna på sig en utvisning som följer med in i nästa period. Vi har 2-2 efter två perioder och skotten är 15-7.

Almtuna inleder med en man mindre i tredje perioden men håller tätt bakåt. Modo behåller momentumet efter utvisningen ett par minuter innan Almtuna kommer tillbaka. Tiden rullar på sedan och 51:26 drar hemmalaget på sig en utvisning för att man är för många på banan och när man blir fulltaliga drar man på sig ytterligare en utvisning. Men man rider dock ut anstormningen och håller tätt bakåt. Matchen slutar 2-2 i full tid och skotten är 5-8.

Förlängningen spelas tre mot tre och lagen söker efter lägen. Det är Almtuna som har mest puck men så 62:54 kan William Strömgren från nära håll lyfta in segermålet för Modo och matchen slutar 2-3. Skotten är 0-1 och totalt 23-24.

Detta var sista seriematchen för J18-laget och nu väntar ett slutspel framöver.