Uddamåls förlust i Västervik
Publicerad: 2020-01-31
Herr
Nej det vill sig inte nere i Västervik denna gång heller. Hemmalaget kan vinna med 4-3 och Almtuna får vänta på 3 poängaren i Plivit Arena där man alltid har haft det svårt att plocka poäng.

{!A}
{!B}

Västervik kommer ut starkt och 05:06 drar Almtuna på sig en utvisning. Gästerna reder dock ut underläget. 09:54 drar gästerna på sig en ny utvisning och då kan Alba slå in en retur framför mål efter 11:13 i överläget till 1-0 strax innan hade Almtuna ett kontringsläge där man inte kom till avslut. Vid powerbreak är skotten 12-3 till hemmalaget.

Det är fortsatt hemmalaget som för spelet med bra fart och Almtuna får jobba mycket med försvarsspel. Inga fler mål faller dock och skotten i perioden är 16-4.

Hemmalaget kommer ut bra även i denna period och har det mesta inledningsvis. Men 27:32 kan Granlund kvittera till 1-1 - efter en pass över centrallinjen från höger av Liljendahl så kan Granlund skjuta in pucken bakom Ljung. Sedan drar Västervik på sig en utvisning men den reder hemmalaget ut ganska enkelt. Vid powerbreak är skotten 9-2.

Med drygt 6 minuter kvar av perioden har Västervik ett friläge som Eliasson räddar annars har spelat mattats av sista delen av perioden när det gäller bra chanser precis som i den första perioden. Almtuna har också de något fint läge. Lagen går in i periodvila med 1-1 och skotten är 14-7.

Gästerna startar bättre i den tredje perioden men 42:06 drar man på sig en utvisning och ytterligare en så att man får spela tre mot fem och precis när man blir fyra man på banan kan Ullman skjuta in 2-1 från distans med skymning framför Eliasson 44:07. 3-1 kommer också efter 45:07 sedan Wahlgren fått läget och skjuter säkert. Pentler kan dock reducera till 3-2 efter 46:46 med en backhand från höger efter pass från Haag. Almtuna har en stark period efter det målet. 50:48 drar sedan Almtuna på sig en utvisning. Det blir powerbreak här och skotten är 6-7.

Almtuna reder ut underläget utan att Västervik kan få något skott på mål. Efter det så försöker Almtuna kriga för en kvittering samtidigt som Västervik vill döda tiden och försvarar sig bra. Västervik drar på sig en puck out utvisning efter 57:16 och Almtuna tar timeout då och plockar målvakten när man har kontroll på pucken i anfallszon. Men som så ofta i sådana lägen kommer 4-2 i öppen kasse istället och det är Alba som står för målet. Almtuna tar ut Eliasson igen och 59:27 kan Harlestam skuta in 4-3 högt bakom Ljung. Eliasson är fortsatt i avbytarbåset och man får en sista chans sedan hemmalaget drar på sig en utvisning med 4 sekunder kvar men avslutet går utanför. Hemmalaget håller undan och vinner med 4-3. Skotten är 7-11 och totalt 37-22.

-Idag var det en match där vi verkligen får slita och kämpa oss in i matchen. Västervik är klart bättre än oss i första och Jeppe håller oss kvar i matchen där. Sedan hittar vi lite energi när vi gör 1-1 och vrider tillbaka momentumet. Det är väl vår bästa period i den här matchen. Då orkar vi få ner pucken och förlänga anfallen och vrida och vända på Västervik, säger Martin Gudmundsson och fortsätter:
-Men i tredje får dom göra ett mål i fem mot tre och trean på ett pucktapp i mittzon. Vi gör ganska snabbbt 3-2 där men det blir ändå lite för mycket uppförsbacke för oss. Vi får slita och kämpa för varje millimeter. Västervik gör det riktigt bra också skall sägas. Idag hade vi inte riktigt den energin och tugget som vi måste ha för att vända tillbaka till vår fördel. All cred till Västervik. Det var ett bra Västervik vi möter idag.

Ändå var det spänning ända in till sista skottet idag. -Ja, Någonstans hittar vi en väg tillbaka i matcherna och det är riktigt starkt av gruppen att göra det. Men idag räckte det inte riktigt hela vägen. Vi hade inte det där trycket som vi har haft tidigare mot BIK och AIK, avslutar Martin Gudmundsson.