Inför J20s seriestart
Publicerad: 2022-09-09
Junior
Förra säsongen så tog vårt J20-lag steget upp till J20 Nationell Sveriges högstaliga för juniorer. Vi tog ett kortare snack med nye tränaren Jonas Almtorp inför den inledande bortaturnén som man ger sig ut på över helgen.

Efter ett lyckat kval så tog våra J20-grabbar steget upp i J20-Nationell den högsta ligan för juniorer i Sverige. I kvalserien med tre J20 Nationell lag - Malmö, Färjestad och Karlskrona samt BIK Karlskoga från J20 Regional så gick man riktigt bra och tappade bara 2 poäng borta mot Malmö på de första sju matcherna och var klara för avancemang innan sista omgången. Att killarna inte kunde mobilisera kraft i returen borta mot Färjestad i sista omgången är kanske inte så konstigt i och med att man redan var klara för att flyttas upp. Man slutade tvåa i kvalseriespelet efter Malmö.

I helgen är det så seriepremiär i J20 Nationell och man inleder med en bortaturné. Fredagens premiärmatch är mot Mora och sedan är det retur mot dom dagen efter och så avslutas bortaturnén med match mot Leksand.

Förra säsongen så slutade Mora tvåa i J20 Nationell Norra för att sedan landa på en nionde plats i J20 Nationell Topp 10 - endast en poäng från 5:e platsen. Leksand slutade sexa i J20 nationell Norra och vann sedan J20 Nationells fortsättningsserie.

Jonas Almtorp inför seriestarten:
{!A}

Almtuna