Tung strafförlust i Mora
Publicerad: 2021-03-06
Det såg länge ut som att vi skulle kunna vända hem med tre poäng idag. Men med 1,4 sekunder kvar kan Mora i spel sex mot fem kvittera till 4-4. Riktigt tungt för oss. I förlängningen har Berglund ett jätteläge att avgöra men det är istället Mora som kan vinna på straffarna som följde efter förlängningen.

Mora drar på sig en tidig utvisning i matchen - 02:42 - och direkt får Ward kliva fram och göra en riktigt bra räddning och hemmalaget reder sedan ut resten av underläget. Spelet rullar sedan på utan att lagen kan skapa några heta lägen. Efter 08:24 kan Almtunas Norbäck ta pucken i egen zon och passa Nybeck som fri med Ward sätter pucken mellan benen på denne - riktigt läckert mål då han gör en dragning för att sedan släppa pucken mellan benen på Ward. Vid powerbreak 10:10 är skotten 3-5.

Mora har en bra period där man skjuter en puck i ribban bakom Leijon efter dryga 11 minuter spelade. Almtuna drar efter 14:12 på sig en utvisning för att man är sex man på banan. Då kan Moras Larsson skjuta en hög puck från blå med trafik framför Leijon och det är 1-1 efter 15:45. Efter cirka 18:30 fre Mora ett jätteläge då man kommer två mot noll men Leijon gör en viktig räddning med benskyddet. Lagen har 1-1 med sig in i pausvilan och skotten är 7-8.

Almtuna drar på sig en utvisning efter 22:13 och Leijon räddar ett tungt skott utifrån för att edan reda ut resten av utvisningen. Hemmalaget får strax efter ett friläge men avslutet är utanför. Gästerna kommer sedan igen och skapar lite lägen. Sedan kommer en period där lagen går omväxlande till anfall. Leijon får ett antal skott men har fri sikt på dem. Efter 32:24 bryter Pentler i egen zon och spelar fram till David Karlström som sätter pucken mellan Ward ben och det är 1-2. Vid powerbreak 32:49 är skotten 9-6.

I samband med powerbreaket verkställs en utvisning för Almtuna. Då kan Eklind ta till vara på en retur till höger om Leijon och det är 2-2 efter 33:06. Norbäck får ett jätteläge efter pass av nybeck men Wartd kliver fram och räddar efter cirka 34:30. Almtuna återtar ledningen då Höglund från höger sätter ett skott bakom Ward efter 38.11 och det står 2-3 på tavlan. Det är Höglunds första mål sedan han kom till oss. Det är också ställningen som lagen har med sig in i pausvilan och skotten är 17-9.

Almtuna kommer ut starkt i tredje perioden och har mycket puck men det är få avslut som kommer på mål. Men så efter 45:36 kan Stål-Lyrenäs sätta kvitteringen till 3-3 - efter pass över centrallinjen kan han sätta pucken bakom Leijon från höger. Almtuna svarar dock genom Berglund som 48:24 kan sätta 3-4 med ett skott högt ur dålig vinkel från vänster. Lagen har sedan lägen båda två och Mora har ett bra avslut från slottet som Leijon håller efter cirka 50 minuters spel. Norbäck tar sig in på mål efter 50:53 men Ward räddar. Vi får då powerbreak och skotten är 4-3.

Gästerna har sedan en bra period innan det är Hemmalaget som är framme och oroar Liejon i Almtunas kasse. Tiden rullar på och hemmalaget vill försöka kvittera så klart. Almtuna gör samtidigt arbetet bra där ute och är inte ofarliga framåt. Efter 58:41 tar Mora timeout. Ward plockas ut efter 58:53 Mora har ett stolpskott med 10 sekunder kvar och med 1,4 sekunder kvar kan Larsson från slottet med trafik framför Leijon kvittera till 4-4. Det blir förlängning och skotten är 9-8.

Mora startar förlängningen bäst men Berglund har ett kanonläge sedan han dragit sin gubbe och ser ut att ha spelat bort Ward också men Ward kan göra en viktig räddning. Det blir inga mål i förlängningen utan det får avgöras på straffar. Skotten är 4-1.

Moras Thomasson är den enda som sätter sin straff sedan och därmed stannar bonuspoängen i Mora. Riktigt tungt då det var så nära att vi skulle få alla tre poäng med oss hem. Skotten är totalt 38-26.

En grymt tung förlust förstår jag.
- Ja men det är ett surt avslut på matchen. Det måste man säga. Det är små marginaler men vi behöver hålla ut där. Det är viktiga poäng så… Nej, tufft och svårt att ge sig på en klockren analys det blir lite känslor inblandade i en sådan i det här läget.

Jag tycker att ni gör det jäkligt bra matchen igenom i alla fall.
- Jo men det tycker jag också men man vill ju ha betalt och få poängen med sig, avslutar en märkbart besviken Robert Kimby på telefon som dock skiner upp lite när han får höra att Västervik just tar ledningen med 2-1.

Highlights Publiceras 21-03-07 07:00