Seger över Väsby
Publicerad: 2020-08-30
Det blev seger med 5-3 för våra killar i Väsby ikväll. Harlestams kedja var involverade i alla fem målen varav Harlestam stod för 3 + 2.

I den första perioden så reder Almtuna ut tre raka numerära underlägen. Sedan är det Väsbys tur att reda ut två underlägen också. När klockan tickat fram till 19:19 så kommer 0-1 genom Belov som efter pass från Harlestam. Belov skjuter från höger sidan - sett i Almtunas anfallsriktning – högt upp i bortre delen av målet. Skotten är 5-12 i Almtunas favör och det speglar perioden ganska bra då gästerna varit bättre än hemmalaget.

Almtuna står för en snabb omställning och det står 0-2 efter 21:08. Harlestam hittar Mellberg till höger och han direktskjuter in pucken bakom Ryttar i Väsbys mål. Gästerna reder sedan ut ett tre mot fem läge då två utvisningar går i varandra. 29:24 kan sedan Harlestam sätta 0-3 sedan han i mittzon skrinnat ifrån Väsbys siste man – fri med Ryttar är han iskall och sätter pucken i mål. Hemmalaget reder sedan ut tre utvisningar i rad och 39:36 kan Rommel reducera till 1-3. Han tar vara på en retur fraför mål och prickskjuter in pucken bakom Hanses. Almtuna är det bättre laget även i denna period och hade bud på mer för att stänga matchen innan Väsby reducerar. Skotten är 9-12.

Den tredje perioden bjuder också på ett snabbt mål när Harlestam tar till vara på en retur på högersidan efter skott utifrån av Mellberg och vi har 1-4 efter 41:03. Väsby svarar dock genom Karlsson som från slottet sätter 2-4 med ett handledsskott högt till höger bakom Hanses 44:10. Harlestam och Mellberg skapar sedan läge där Ryttar räddar Harlestams skott men han kan sedan valla in 2-5 efter 50:52 via målvaktens benskydd från bakom förlängda mållinjen. När hemmalaget sedan får powerplay så kan Rommel 55:57 lyfta in 3-5 via en retur sedan man haft ett skott i stolpen. Det blir matchens sista mål och Almtuna vinner matchen. Skotten är 7-15 i tredje perioden och 21-40 totalt.

-Jag vi gör en bra match framför allt utefter dom bitarna vi har jobbat på så vi jag att vi spelar en ganska lugn och trygg hockey med pucken och har ett bra kortpassningsspel, säger Robert Kimby.

Harlestam, Mellberg och Norbäck fortsätter att producera.
-Ja dom har en bra dag idag och förtjänar alla målen. Jag tycker att vi gör det bra på många händer och fötter och det är dom som får betalt idag. Det hade ju kunnat vara någon annan också. Dom har sett bra ut. Nu är det bara försäsong och jag tror att med den kemi som dom verkar ha och jobbar hårt så kommer dom att få bra betalt även om det aldrig kommer att vara så här varje match, avslutar Robert Kimby.