Kvalspel väntar
Publicerad: 2019-03-08
Herr
Med endast 5 sekunder kvar var allt klart men AIK’s Gary Nunn förstörde AIS drömmar med sin kvittering i PP spel. Samtidigt som Tingsryd vann på Overtime nere i Oskarshamn.
Nu vann AIS sista matchen men till ingen nytta, Hertzberg kunde slå den avgörande straffen.

Första perioden:
En ganska lugn start på matchen där första chanserna får tillskrivas AIK då de fick spela PP efter dryga fyra minuters spel. Många puckar mot Ljung i AIS kassen men ingenting innanför ramarna.
Sen snor Hertzberg åt sig pucken vid offensiva blå och kommer fri mot Källgren, inga misstag utan ett distinkt avslut i nättaket fram till ledning med 1-0. Deilert hade ett mycket bra läge minuten efter när han kom ren mot Ljung som inte ville bli överlistad. AIS arbetar sig in i matchen ju längre perioden led och 1–0 ledningen stod perioden ut. (det ska sägas att Tingsryd samtidigt ledde med 2–0 mot Oskarshamn.)

Andra Perioden:
Inleds med ett PP spel efter en sen AIK utvisning i första periodens slut men utan resultat. Däremot kunde VRC göra ett drömmål sen han forcerat fram på vänsterkanten, bryter sig in framför mål och kan lägga in pucken under Källgren fram till en 2–0 ledning. Minuterna efter hade Liljendahl ett bra läge men pucken gick utanför stolparna.
AIK får ett PP i mitten av perioden men AIS står upp bra och fredar sin egen kasse. Strax därefter får AIS chansen i PP men inte heller de lyckas få till det. AIS vinner även den andra perioden med 1–0 men Oskarshamn hjälper inte till utan Tingsryd hade fortfarande en betryggande 2–0 ledning och med det den sista säkra platsen.

Tredje Perioden:
Sista perioden inleds på sämsta tänkbara AIS sätt, Philip Broberg skjuter ett höstlöv från blå som överlistar Ljung. Liljendahl är sen millimeter från att utöka AIS ledning men pucken rensas på mållinjen. AIK var mycket nära att kvittera ett flertal gånger när AIS-spelarna blev för passiva och tillbakadragna. Kvitteringen kommer efter ett riktigt fint nummer av Gary Nunn där han snurrar bort AIS försvarana mer än en gång.

AIS reser sig dock och tar ledningen på nytt genom Milton som kan peta in en lös puck bakom Källgren. Men glädjen blir kortvarig, AIK kommer i en snabb spelvändning där Muzito-Bagenda kan avsluta med ett kanonskott i nättaket bakom Ljung. AIS ger inte upp och framförallt Lunsjö visar på vilja och teknik när han på egen hand lurar bort halva AIK innan han sätter pucken i nät. AIK får ånyo chansen i PP med ett par minuter kvar, Nunn stänker in 4-4 med endast 5 sekunder kvar av ordinarie matchtid.

Overtime:
Ett lojt spel från båda håll, tror kanske spelarna i de båda lagen hört resultatet nere från Oskarshamn. AIK hade en riktigt bra chans med sekunder kvar men Ljung räddade.

Skott: 34-26 (10-6, 6-9, 15-9, 3-2)
Utv. AIK: 3x2 AIS 3x2