J20 klara för kvalserien
Publicerad: 2022-03-19
J20-laget vann även returen hemma mot Troja/Ljungby och är därmed klara för kvalserien till J20 Nationell. Almtuna kopplade greppet om matchen i första perioden som man vinner med 2-0. Efter en mållös andra period så reducerar gästerna men två snabba mål för hemmalaget och greppet var åter Almtunas som sedan kan vinna med 5-2 till slut.

Troja/Ljungby drar på sig en tidig utvisning efter att Almtuna haft ett fritt läge. I samma situation blir det ett längre avbrott för att kolla till Troja/Lungbys målvakt som blev liggandes efter situationen. Han kan dock fortsätta att spela. I överläget kommer 1-0 efter 02:00 sedan Proos med fart tar sig förbi försvarande spelare och från vänster hittar nät bakom Blomgren i Troja/Ljungbys mål.

Almtuna drar på sig en utvisning efter 08:09 men reder ut underläget. Med 13:11 spelade så kan Almtunas Mai Crnkic göra 2-0. Proos för upp pucken i anfallszon och från bakom förlängda mållinjen passar han Crnkic som kan slå in pucken från nära håll. Det är också ställningen efter första perioden där skotten är 14-14.

I den andra perioden rullar tiden på och det är hemmalaget som för det mesta av spelet inledningsvis. Troja/Ljungby är dock inte ofarliga när de väl kommer till lägen i anfallszon men det är som sagt Almtuna som har flest lägen till mål. 19:48 drar Almtuna på sig en utvisning som följer med in i tredje perioden. Skotten är 16-6.

Gästerna börjar perioden med powerplay och skapar ett par fina lägen för reducering men Anton Danell och Almtuna håller målet från påhälsning. Efter 42:36 får vi en dubbelutvisning och spel fyra mot fyra men inga mål noteras där - gästerna är dom som för spelet under utvisningarna medan hemmalaget försvarar sig bra.

45:37 drar Almtuna på sig en utvisning och med 5 sekunder kvar av överläget - 47:32 - kan Max Edvardsson reducera till 2-1 med ett skott utifrån och trafik framför mål. Här tar Almtuna en timeout.

48:34 drar gästerna på sig en utvisning men försvarar sig bra och fredar sitt mål i underläget. 51:18 kan dock Lucas Thorstensson lyfta en puck från blå som hittar hela vägen in i mål - pucken sitter högt och det står 3-1. 51:40 kommer också 4-1 genom William Proos som skjuter från slottet.

Troja/Ljungby sätter in en push för att inte deras säsong ska ta slut och Hampus Pålsson kan sedan efter fint spel av Troja/Ljungby reducera till 4-2. 57:31 får Almtuna chansen med en man mer då gästerna drar på sig en utvisning.

58:08 tar Troja/Ljungby timeout då det är tekning i Almtunas zon och man plockar ut målvakten i ett försök att reducera. Men då kan William Proos göra 5-2 efter 59:30 i det övergivna målet. Det blir också slutresultatet. Skotten är 10-15 i perioden och 40-35 totalt.

Det innebär att Almtuna är klara för avslutande kvalserie där det kommer att avgöras om man kan ta steget upp i J20 Nationell. I kvalserien möter man Färjestad, Malmö och Karlskrona från J20 nationell samt BIK Karlskoga som idag också blev klara från sitt play off efter att ha slagit ut Björklöven.